Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Druga online radionica

Kako riješiti društvena i ekonomska pitanja

Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
Sredstva za financiranje projekta osigurana su iz Europske unije u sklopu programa COSME

Ovih je dana održana druga online radionica u sklopu projekta “Moving ForWarD to support the social economy through inter-regional COOPeration and developing education and training for younger persons — COOP FWD”.

Radionica je održana u češkoj općini Prag 9, a krajnji je cilj poticati poduzetnički duh kod mladih ljudi koji će biti uključeni u organizacije socijalne ekonomije izvan obrazovnog okruženja u ciljanim regijama. Projektom su obuhvaćene regije iz 5 europskih zemalja, Hrvatske, Italije, Češke, Srbije i Mađarske.

Vodeći partner je Bjelovarsko-bilogorska županija, a partneri na projektu su općina Cavriago, općina Prag 9, Grad Sremska Mitrovica i općina Balaton.

Tijekom radionice partneri su razmijenili iskustva i primjere dobre prakse kao podloge za buduću suradnju u projektima vezanim za društvenu ekonomiju. Na radionicama su održane prezentacije, a bio je organiziran i grupni rad između različitih sudionika iz svake regije.

Svaka grupa radila je na razvoju rješenja za različite scenarije u vezi socijalne ekonomije u regijama. Ovaj pristup omogućio je sudionicima aktivniju interakciju i razmjenu znanja o tome kako rješavaju društvena i ekonomska pitanja u svojim regijama.

Inače, projektu „COOP FWD“ odobrena su bespovratna sredstva u iznosu od 99.934,00 EUR iz Europske unije u sklopu programa 
COSME putem natječaja “Social Economy Missions”. Projekt je započeo 1. veljače 2021. i trajat će 12 mjeseci, odnosno do 31. siječnja 2022. godine.

Ova vrsta inozemne suradnje nije nepoznanica za Bjelovarsko-bilogorsku županiju koja najčešće surađuje sa zemljama u okruženju, poput Bosne i Hercegovine te Crne Gore.