Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
Potpisan ugovor za obnovu zgrada Posjetiteljskog centra vrijedan 9,6 milijuna kn

Kanal sv. Ante uskoro će postati prava turistička atrakcija za posjetitelje

1/4
Foto: Šibensko-kninska županija
Osim preuređenja zgrade u uvali Minerska u Posjetiteljski centar, dogovoreno je i uređenje caffe bara s otvorenom terasom i zimskim vrtom te opremanje poučne staze za slabovidne i slijepe osobe

– Ravnateljica Javne ustanove Priroda Šibensko-kninske županije Anita Babačić Ajduk i direktor tvrtke Minigradnja d.o.o Ante Perica potpisali su ugovor za radove na rekonstrukciji zgrada posjetiteljskog centra – Kanal sv. Ante, u sklopu projekta „Turistička valorizacija kanala sv. Ante u Šibeniku -2. faza“. Ugovor je vrijedan 9,630.801,88 kuna. Izvođač radova obvezao se da će napuštenu zgradu u sklopu bivšeg vojnog kompleksa u uvali Minerska preurediti u centralnu zgradu budućeg posjetiteljskog centra. Osim centralne zgrade, radovi obuhvaćaju i uređenje caffe bara s otvorenom terasom i zimskim vrtom, opremanje poučne staze za slabovidne i slijepe osobe na dijelu postojeće šetnice od uvale Škar do budućeg posjetiteljskog centra te uređenje sanitarnih čvorova – izvijestili su nas iz Šibensko-kninske županije i dodali da će izvođač u roku od 15 dana biti uveden u radove, a rok završetka je sedam mjeseci.

Globalna solidarnost I župan Pauk poziva na mir u svijetu

Ključna faza projekta

– Potpisom ugovora ušli smo u ključnu fazu projekta čiji je cilj unapređenje turističkog i gospodarskog potencijala ovog značajnog krajobraza. U sljedećoj fazi uređenja, također u sklopu projekta Turistička valorizacija kanala sv. Ante u Šibeniku – 2. faza, Centar će biti opremljen najmodernijim edukacijskim i interpretacijskim multimedijskim sadržajima, a s pratećim objektima stvorit će jednu iznimnu atrakciju za sve posjetitelje kanala, šetnice i tvrđave sv. Nikole – izjavila je ravnateljica županijske Javne ustanove Priroda Anita Babačić Ajduk.

– Zadovoljstvo nam je sudjelovati u svakom projektu koje doprinosi razvitku naše županije. Započet ćemo s radovima u najkraćem roku i potruditi se sve obaviti što kvalitetnije i u zadanim rokovima – dodao je direktor Minigradnje d.o.o. Ante Perica.

Očuvanje prirode

– Projekt „Turistička valorizacija kanala sv.Ante u Šibeniku -  2. faza“ ukupno je vrijedan 26,554.752,95 kn od čega je iz fonda EU u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija osigurano 19,633.561,16 kn bespovratnih sredstava. Nositelj projekta je Javna ustanova Priroda ŠKŽ-a, a partneri na projektu su Šibensko-kninska županija, Javna ustanova Razvojna agencija ŠKŽ-a  i županijska Turistička zajednica.

Županija sklopila ugovor s Hrvatskom bankom za obnovu i razvitak Mladim poduzetnicima, početnicima i ženama sufinancirat će 75% kamate

– Sklapanje ugovora simbolično se poklopilo s Danom planeta Zemlje, najvažnijim datumom u zaštiti prirode koji, zbog trenutačne situacije, nismo u mogućnosti obilježiti s našim građanima zajedničkom akcijom usmjerenom na zaštitu prirode i edukaciju. Proteklog mjeseca svi smo postali svjesni u kojoj mjeri nam je priroda nezamjenjiva pa vjerujemo da će i uređenje zgrade budućeg Posjetiteljskog centra u kanalu sv. Ante, koje započinje potpisivanjem ovog ugovora, izravno doprinijeti održivom razvoju i zaštiti našeg najvažnije resursa, prirode same – dodala je ravnateljica Babačić Ajduk.