Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Dodijeljena priznanja najboljim sportašima Zagrebačke županije u prošloj godini

Karatašica Ana i atletičar Dino najbolji u županiji koja ima više od 25.000 registriranih sportaša

Karatašica Ana i atletičar Dino najbolji u županiji koja ima više od 25.000 registriranih sportaša
1/2
Foto: Zagrebačka županija
Najboljim sportašem s invaliditetom posthumno je proglašen Nikica Kasunić, član Boćarskog kluba osoba s invaliditetom Marijan Dobrinčić iz Velike Gorice

Ana Lenard iz Karate kluba Samobor i Dino Bošnjak iz Atletskog kluba Velika Gorica najbolji su sportaši Zagrebačke županije za 2018. godinu. Nagradu za najbolju žensku ekipu primile su šahistice Šahovskog kluba Polet Buševec, a u muškoj kategoriji kuglači Kuglačkog kluba Zaprešić.

Za sport sedam milijuna kuna

U organizaciji Zajednice sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije najbolji su sportaši proglašeni u Kinu Samobor. Dodijeljena je i nagrada za životno djelo Dragi Maroviću, dugogodišnjem sportskom djelatniku i predsjedniku Motocross kluba TRP Marović.

pobjeda volje i sporta Na Splitskom polumaratonu trčat će i slovenski predsjednik Borut Pahor

– I dok s tribina podršku daju obitelj, prijatelji i navijači, doprinos uspjehu daje i Zagrebačka županija. Više od 25 tisuća aktivnih sportaša, 1500 trenera, sudaca, delegata i 200-tinjak sportskih objekata brojke su koje zahtijevaju značajna financijska sredstva. U 2019. godini za javne potrebe u sportu izdvojili smo 7 milijuna kuna, najviše do sada – kazao je župan Stjepan Kožić.

Priznanja i djelatnicima

Najboljim sportašem s invaliditetom posthumno je proglašen Nikica Kasunić, član Boćarskog kluba osoba s invaliditetom Marijan Dobrinčić iz Velike Gorice, dok je nagrada za najbolji sportski kolektiv osoba s invaliditetom uručena samoborskom Stolnoteniskom klubu osoba s invaliditetom “Synergia“. Tri najbolje mlade sportašice uzrasta do 15 godina su Ela Robeli iz karate kluba Budo-Ryu, Paula Kuten iz Ženskog odbojkaškog kluba Vrbovec te Nika Markulin iz Judo kluba Jaska. Najbolji mladi sportaši do 15 godina su Jan Flegar iz Taekwondo kluba Bistra, Luka Ozvačić iz Rukometnog kluba Sloga Novoselec Križ te Marin Hlad Taekwondo kluba Zaprešić.

Priznanja najboljima uručili su župan Stjepan Kožić i predsjednik Županijske skupštine Damir Mikuljan, a uz njih okupljenima su se obratili i priznanja dodijelili predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza Vladimir Bregović, u ime domaćina zamjenik gradonačelnika grada Samobora Željko Stanec te zamjenik državne tajnice za sport Krešimir Šamija. Tradicionalno, uručena su i priznanja sportskim djelatnicima za značajna ostvarenja u sportu. Primili su ih Nikola Funda iz Kuglačkog kluba Zaprešić, Dražen Luter iz Nogometnog kluba Obedišće i Davor Cipek iz Karate kluba Samobor i brojni drugi. Priznanje za djelovanje na unapređenju tjelesne i zdravstvene kulture djece i mladeži, odnosno razvoj pojedinog sporta i sporta u cjelini primili su Kuglački klub Zaprešić, Stolnoteniski klub Jaska, Nogometni klub Dinamo Hidrel, Motocross klub TRP Marović, Škola nogometa mladeži Naftaš Ivanić i Motocross klub “97” Ključ Brdovečki.

Sisak Europski grad sporta prestižna titula Sisak je Europski grad sporta za 2019.