Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
turističko-kulturna manifestacija

Kestencugom iz Zagreba na kestenijadu u Hrvatsku Kostajnicu

kestenijada
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
Gosti će iz smjera Zagreba moći doći vlakom Kestencugom, a osim branja kestena i uživanja u specijalitetima pripremljenim od njih, moći će uživati u koncertima, viteškim igrama u Starome gradu Zrinskih, programu za djecu i drugim događajima

Ovog vikenda, od 11. do 13. listopada 2019. u Hrvatskoj Kostajnici će se, uz bogat i zanimljiv program, održati 22. Kestenijada, najveća pounjska turističko-kulturna manifestacija. 

Kestenijada Slave 20. rođendan Kostajnička kestenijada upisana na mapu “Okusi Europe”

Gosti će iz smjera Zagreba moći doći vlakom Kestencugom, a osim branja kestena i uživanja u specijalitetima pripremljenim od njih, moći će uživati u koncertima, viteškim igrama u Starome gradu Zrinskih, programu za djecu i drugim događajima. Program počinje u petak navečer mimohodom Limene glazbe DVD-a Hrvatske Kostajnice do glavnog šatora.

U subotu će Kestencug dočekati Limena glazba i Klinčaselske mažoretkinje, nakon čega je planiran polazak na Pješačko-planinarsku stazu Gordana Lederera. Nastupit će pjevački zborovi i KUD-ovi, a svečano otvorenje Kestenijade najavljeno je za 12 sati. Pola sata poslije kod Staroga grada Zrinskih održat će se viteški performans, a nakon toga i ulični performans Makovih lakrdijaša. 

U nedjelju će se održati ribolovni kup Kestenijade na Uni, a slijede radionice joge, odlazak planinara na Pješačko-planinarsku stazu Gordana Lederera, dječje igre, nastup KUD-ova i zborova iz Kutine, Selišta Kostajničkog, Lekeničke Poljane, Hrvatske Dubice, Kupljenova i Donjih Kukuruzara. 

Vukovarci u Poznanju Županija se predstavila na sajmu u Poznanju 'Poljake je oduševio moj šumski i med od kestena'

Kestencug u subotu i nedjelju kreće sa zagrebačkoga Glavnog kolodvora u 8 sati, a u Hrvatsku Kostajnicu dolazi u 9,42 sata. Povratak je u 18,24 sata, a dolazak u Zagreb u 20,30 sati, uz zaustavljanja u Buzinu, Velikoj Gorici, Lekeniku, Sisku i Sunji. Cijena povratne karte iz Zagreba je 45 kuna.

Sisačko-moslavačka Policijska uprava zbog Kestenijade očekuje mnogo gostiju koji će stići osobnim automobilima pa ih upozorava na privremenu regulaciju prometa. Kako bi se izbjegle nepotrebne gužve na međunarodnome cestovnom graničnom prijelazu Hrvatskoj Kostajnici, policija poziva da se za prijelaz državne granice koriste obližnjim graničnim prijelazima Hrvatska Dubica, Jasenovac i Dvor.