Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska 69063 pregleda
Atrakcija u Primoštenu

Kip Gospe visok 17 metara bit će obložen zlatom, a čuvat će ga zaštitari

Primošten Gospa
Foto: Općina Primošten Facebook
Do 1. svibnja trebali bi biti okončani svi radovi oko jednog od najvećih marijanskih spomenika na svijetu, a otvaranje je predviđeno za 6. svibnja

Kip Gospe od Loreta, visok 17 metara, koji će biti postavljen na brdu Gaj iznad Primoštena, 20. ožujka će biti dopremljen iz Zagreba, a do 1. svibnja će biti okončani svi radovi oko jednog od najvećih marijanskih spomenika na svijetu.

Kip će biti obložen mozaikom od zlata, srebra i bojenog stakla, a otvaranje spomenika najavljeno je za 6. svibnja, četiri dana prije blagdana primoštenske zaštitnice Gospe od Loreta, piše Slobodna Dalmacija.

Na sjednici općinskog vijeća u petak je odlučeno i da se oko svetišta postavi video nadzor, a Gospu od Loreta čuvat će i zaštitari. Vijećnici su raspravljali i o izradi dokumentacije za izgradnju pristupne staze sa stepeništem do brda Gaj, a planira se i otvaranje suvenirnice, caffe bara te sanitarnog čvora za posjetitelje.

Podsjetimo, u razgovoru za Lokalni.hr načelnik Primoštena Stipe Petrina govorio je o spomeniku Gospi od Loreta koji će se, tvrdi Petrina, za vedra vremena vidjeti iz Italije.