Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska 60 pregleda
Znanje i zabava

Klika kvizovi sve popularniji među brodskim učenicima

kviz
Foto: Igor Kralj/PIXSELL/Ilustracija
Klika već nekoliko godina u Slavonskom Brodu organizira edukativno-zabavni kviz namijenjen mladima

Znanja i dobre zabave nije nedostajalo na sve popularnijem jedinstvenom projektu neformalne skupine mladih okupljenih u organizaciju tajnovitog naziva KLIKA, koja već nekoliko godina u Slavonskom Brodu organizira edukativno-zabavni kviz namijenjen mladima.

Tako je bilo i u četvrtak u Centru mladih, gdje su u suradnji s Gimnazijom "Matija Mesić" i Europskim domom organizirali kviz znanja o Europskoj uniji. Sudjelovalo je osam ekipa sastavljenih od učenika trećih i četvrtih razreda srednje škole.

- Sve počiva na jednoj originalnoj ideji. Počeci su bili skromni, no u posljednjih nekoliko godina doista je došlo do pravog buma. Kvizovi su sve veći, uz standardne ekipe koje nam dolaze, svaki put se pojavi i neka nova. Družimo se i zabavljamo - rekao je Damir Dražić iz Klike.

Kviz je bio podijeljen na dva dijela, pri čemu su u prvom učenici odgovarali na pitanja iz geografije, povijesti, kulture, filma i umjetnosti na engleskom jeziku, a drugi je bio osmišljen kao kviz Izazov, gdje su učenici sami birali kategorije. Najbolje znanje pokazala je ekipa 3.d razreda brodske Gimnazije.