Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
fotonatječaj

Knjiga svaki dan: snimi naslovnicu i pobijedi!

Foto: gkpz.hr
Ove će godine fotografije pristigle na natječaj ocjenjivati povjerenstvo koje čine fotograf Damir Hoyka, grafička urednica Maja Glušić, prof. Vera Ćuže-Abramović i Aleksandra Šutalo kao predstavnica organizatora

”Knjiga svaki dan” projekt je koji već sedmu godinu zaredom provodi Gradska knjižnica Požega uz potporu Ministarstva kulture. Riječ je o projektu koji na poseban način spaja fotografiju i čitanje.

Šetnja virtualnim izložbama Požeški Gradski muzej sada možete “posjetiti” od kuće

– Sve je vrlo jednostavno. Odaberi knjigu koja te inspirira te osmisli i snimi fotografiju koja bi mogla biti naslovnica odabrane knjige – navodi se u pozivu za sudjelovanje u natječaju “Lice knjige”, koji su iz požeške knjižnice uputili svim zaljubljenicima u fotografiju. Natječaj traje do 1. svibnja, a tri najuspješnija autora osvojit će vrijedne nagrade. Osim toga, najboljih pedesetak radova činit će izložbu koja će biti postavljena u knjižnici i kasnije gostovati u drugim knjižnicama u Hrvatskoj.

Ove će godine fotografije pristigle na natječaj ocjenjivati povjerenstvo koje čine fotograf Damir Hoyka, grafička urednica Maja Glušić, prof. Vera Ćuže-Abramović i Aleksandra Šutalo kao predstavnica organizatora.