Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
NAKON OTVORENJA EDUKACIJSKO-ISTRAŽIVAČKOG CENTRA

Književnici će po inspiraciju na Matulov grunt

1/4
Foto: Međimurska županija
Članovi Društva hrvatskih književnika koristit će rezidencijalni prostor 80 dana godišnje

Nakon što je na 106. rođendan Jože Horvata, književnika, putopisca i pripovjedača, otvoren Matulov grunt, tradicionalna međimurska hiža u kojoj je smješten Edukacijsko-istraživački centar na kojem se interpretiraju zaštićene vrste leptira i koji postaje privremena rezidencija za umjetnike i književnike, potpisan je sporazum s Hrvatskim društvom književnika.

Započeo projekt ITEO – Popularizacija STEM-a u Međimurju, vrijedan 2,2 milijuna kuna 'Djeca će, zahvaljujući vještinama, sutra biti konkurentnija na tržištu rada 21. stoljeća

Upravljanje Matulovim gruntom preuzela je Javna ustanova za zaštitu prirode Međimurska priroda, koja je već uspostavila prvu suradnju. Nakon što su posjetili Međimurje i razgledali Matulov grunt, članovi Društva hrvatskih književnika, koje okuplja više od 500-tinjak književnika, ostali su oduševljeni viđenim, a rezultat posjeta je dogovor ravnatelja Međimurske prirode Siniše Goluba i predsjednika Društva Zlatka Krilića o dugoročnoj suradnji.

Članovi Društva hrvatskih književnika Matulov grunt koristit će kao rezidencijalni prostor 80 dana godišnje. Međimurje će tako postati utočište i mjesto inspiracije književnicima, istraživačima, umjetnicima, prirodoslovcima i svima onima kojima je za nadahnuće potrebna pozitivna energija, umirujući ambijent i prekrasna priroda.