Izbornik
Naslovnica Županije Primorsko-goranska
Ulaganje u objekte i opremu

Komadina uručio ključeve vozila za obuku Prometnoj školi Rijeka

Novo vozilo za Prometnu školu Rijeka
Foto: Primorsko-goranska županija
U programu za zanimanje vozač motornog vozila imaju oko 120 učenika, a budući da se radi o deficitarnom zanimanju, očekuju da će na jesen upisati i jedan razredni odjel više

Župan Zlatko Komadina predao je ravnatelju Prometne škole Rijeka Branku Luburiću ključeve novog vozila za obuku učenika vrijednog preko 600 tisuća kuna, te rekao da PGŽ kao osnivač škola sustavno ulaže u objekte i opremu.

Otvaranje Sportske ambulante Rijeka Otvorena Sportska ambulanta

"U ovu zgradu, u kojoj su tri strukovne škole, uloženo je 7 milijuna kuna u zadnje tri godine. Učenici koji završe strukovne programe imaju siguran posao, a i vozači su deficitarno zanimanje. Ovom "putujućom učionicom" učenicima  će, nadam se, nastava biti ugodnija i kvalitetnija", rekao je Komadina. 

Ravnatelj Luburić naglasio je kako bez ovog novog vozila ne bi bilo moguće realizirati najvitalniji dio nastave, poduku vožnje. Dodao je da u programu za zanimanje vozač motornog vozila imaju oko 120 učenika, a budući da se radi o deficitarnom zanimanju, očekuju da će na jesen upisati i jedan razredni odjel više. 

Učenici koji se školuju za zanimanje Vozač motornog vozila, u završnoj godini obrazovanja pripremaju se i polažu vozački ispit za upravljanje vozilom C kategorije. Osposobljavanje na vozilu provodi se u obliku individualne nastave - 45 sati po učeniku, a ispit provodi Ispitni centar Hrvatskog auto kluba. Tijekom jedne školske godine provede se oko dvije tisuće sati obuke vožnje, a u cijelom vremenu eksploatacije vozila u obuci, oko 30 tisuća sati obuke, priopćili su iz županije.   

Snijeg u Delnicama Gorski kotar Na čišćenje snijega potrošili deset milijuna kuna