Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Nakon dvomjesečne zabrane

Kopački rit otvorio vrata posjetiteljima

1/2
Foto: Osječko-baranjska županija
Kopački rit je biser naše županije i istočne Hrvatske, naš pravi i najprepoznatljiviji brend, istaknuo je župan Anušić

Nakon dvomjesečne zabrane posjeta zbog epidemije koronavirusa, Park prirode Kopački rit od 11. svibnja ponovno je otvoren za posjetitelje. Već u prvom tjednu zabilježen je veliki interes posjetitelja, osobito rekreativnih ribolovaca, zainteresiranih za izlete brodom i čamcima, vožnje turističkim vlakićem i šetnje Šetnicom bijelog lopoča, ali i za posebne programe poput birdwatchinga i izleta kanuima.

Uklonjeno 200 ležajeva Dvorana Gradski vrt opet spremna za sport

Tim je povodom župan Ivan Anušić posjetio Javnu ustanovu Park prirode Kopački rit, gdje ga je o trenutačnim aktivnostima informirao ravnatelj dr. sc. Tomislav Bogdanović. Naglasio je važnost gradnje infrastrukture za ukupni rad i razvoj Parka prirode Kopački rit, a kao najvažnije naveo je Prezentacijsko-edukacijski centar Tikveš, gradnju turističkog pristaništa Sakadaš i Projekt Naturavita.

Vrh Vlade i proizvođači o poljoprivrednim potencijalima županije "Želimo da Hrvatska proizvodi što više hrane"

– Kopački rit je biser naše županije i istočne Hrvatske, naš pravi i najprepoznatljiviji brend. Znamo da ljudi trebaju živjeti u skladu s prirodom, a nigdje nema ljepšeg primjera za to od Kopačkog rita, gdje se sva njegova raznolikost i netaknuta priroda mogu iskoristiti za promociju i razvoj kontinentalnog turizma i cijele županije – rekao je osječko-baranjski župan.