Izbornik
Naslovnica Županije Koprivničko-križevačka
napunjena novim slikovnicama

Koprivničke Knjigokantice opet u funkciji

1/5
Foto: Grad Koprivnica
Projekt njigokantice izazvao je brojne pozitivne reakcije Koprivničanaca, no čini se da postoje i oni kojima nije baš previše stalo do javnog dobra

Nakon što je nedavno jedna od dvije Knjigokantice koje su u suradnji Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica, GKP-a Komunalac i Grada Koprivnice postavljene u gradskom parku oštećena, popravljena je, napunjena novim slikovnicama i vraćena u funkciju.

Radovi vrijedni gotovo šest milijuna kuna Počinje obnova najljepše i najstarije školske zgrade u Koprivnici

Projekt Knjigokantice izazvao je brojne pozitivne reakcije Koprivničanaca, no čini se da postoje i oni kojima nije baš previše stalo do javnog dobra. Bez obzira na to, projekt će nastaviti jer Grad vjeruje da građani zaslužuju i ovakvu vrstu usluge, izvan okvira knjižnične zgrade.

Knjigokantice, odnosno ormarići s knjigama načinjenim od komunalnih kanti za smeće, predstavljene su prošli tjedan u središnjem gradskom parku u Koprivnici.

Projektom Grada, Knjižnice i Komunalca želi se poticati čitanje na javnim mjestima. Komunalac je za tu svrhu pripremio i oslikao ormariće za knjige izrađene od komunalnih kanti, a Knjižnica i čitaonica “Fran Galović” napunila ih je prigodnim knjigama i slikovnicama.

Dvije knjigokantice postavljene su u gradski park, a uskoro će ih više biti na širem području grada.

– Police knjigokantice napunili smo knjigama i slikovnicama koje su otpisane, no dovoljno dobro očuvane da se i dalje mogu koristiti. Time potičemo recikliranje knjiga ponovnim korištenjem i čitanjem, a u ovom slučaju i ulazak knjižnice i kulture čitanja u javni prostor – tumači Karlo Galinec, ravnatelj gradske knjižnice.

Na promociji čitanja u javnom prostoru bili su dogradonačelnica Melita Samoborec i čelnica uprave Komunalca Nataša Tetec sa suradnicima. Knjige je moguće posuditi i ponijeti uz obvezu povrata u knjigokanticu.