Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Studija utjecaja na okoliš od 1. svibnja u javnoj je raspravi

Korak bliže do brze ceste Bjelovar – Virovitica

Foto: Kristijan Toplak
Ovaj će projekt našoj županiji značiti razvoj gospodarstva i stvaranje novih radnih mjesta, ističe župan Igor Andrović

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike uputilo je u javnu raspravu Studiju utjecaja na okoliš brze ceste DC12: čvorište Vrbovec 2 – Bjelovar – Virovitica – GP Terezino Polje, dionica Bjelovar – Virovitica – čvor Terezino Polje (granica Republike Mađarske), Bjelovarsko-bilogorska i Virovitičko-podravska županija. Javna je rasprava počela 1. svibnja, a trajat će 30 dana.

Prvi hrvatski geopark PP Papuk slavi 21. rođendan

Javno izlaganje o Studiji održat će se 22. svibnja u 10 sati u Velikoj vijećnici Bjelovarsko-bilogorske županije te istog dana u 13 sati u Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije. Zainteresirana javnost moći će tom prigodom postavljati pitanja o Studiji na koja usmeno ili u pisanom obliku odgovaraju predstavnici nositelja zahvata i predstavnici ovlaštenika.

Povjerenstvo za ocjenu utjecaja predmetnog zahvata na okoliš u ovom postupku ocijenilo je da je studija cjelovita i stručno utemeljena te da je zahvat prihvatljiv za okoliš.

– Svakim danom smo korak bliže početku radova na ovom projektu koji će Virovitičko-podravskoj županiji značiti razvoj gospodarstva i stvaranje novih radnih mjesta – ističe župan Igor Andrović.

Financiranje projekta Udruzi Jaglac 1,5 milijuna kuna

Gradnjom brze ceste, dionice Bjelovar – Virovitica – čvor Terezino Polje (DC5), ostvarit će se prije svega pozitivni učinci na gospodarske prilike na ovom području, sigurnost u prometu i rješavanje pitanja prometne izoliranosti Virovitičko-podravske županije, čime će se u konačnici utjecati i na demografski razvoj i kvalitetu života na ovom području.