Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Županiji odobreno financiranje projektne dokumentacije

Korak bliže ka sušionici povrća

Foto: Kristijan Toplak
Otvorit će se nova radna mjesta, ali i otvoriti vrata brojnim kooperantima s područja Virovitičko-podravske županije. Takvu sušaru u Hrvatskoj nema nitko, naglasio je župan Igor Andrović

Virovitičko-podravskoj županiji odobreno je financiranje izrade projektne dokumentacije za gradnju i opremanje sušionice povrća, strateškog projekta Županije, a temeljem Operativnog programa "Konkurentnost i kohezija" za sufinanciranje pripreme strateških projekata regionalnog razvoja u Slavoniji, Baranji i Srijemu. Bespovratna sredstva se dodjeljuju u iznosu od 4,039.285 kuna i osigurana su u državnom proračunu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

Virovitičko-podravska županija kao veliko gradilište U čak jedanaest novih vrtića igrat će se oko 500 mališana

– Taj projekt dat će dodatan gospodarski zamah ovom području. Otvorit će se nova radna mjesta, ali i otvoriti vrata brojnim kooperantima s područja Virovitičko-podravske županije. Takvu sušaru u Hrvatskoj nema nitko. Time Virovitičko-podravska županija, uz potporu Vlade RH, nastavlja sa značajnim ulaganjem u poljoprivredu. S ciljem snažnijeg razvoja poljoprivredne proizvodnje i dohodovnijih kultura, izgradili smo sustave navodnjavanja Kapinci – Vaška, Đolta i Novi Gradac – Detkovac, a u budućnosti će niknuti i sustav navodnjavanja Kapinci – Vaška II. faza, Lukač, Čađavica, Đolta II. faza. Sve to ponudit će našim poljoprivrednicima proizvodnju dohodovnijih kultura – naglasio je župan Igor Andrović.