Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Moguća ulaganja

Korejci zainteresirani za gradnju proizvodnog pogona u Brodu

Foto: Grad Slavonski Brod
Duspara im predstavio mogućnosti koje stoje na raspolaganju poduzetnicima u gradskim gospodarskim zonama

Predstavnici južnokorejske tvrtke IL HEUNG pokazali su na sastanku s brodskim gradonačelnikom Mirkom Dusparom zanimanje za izgradnju novog proizvodnog pogona u Slavonskom Brodu.

Riječ je o tvrtki koja se bavi proizvodnjom rasvjetnih tijela za automobile. Uz postojeće proizvodne pogone u Južnoj Koreji i Kini, tvrtka trenutno traži lokaciju i za novi proizvodni pogon u Europi, a Slavonski Brod su izabrali ako jednu od potencijalnih lokacija.

Labudovi na Savi u Slavonskom Brodu slavonski brod Prekrasni labudovi uživaju na Savi u toplom jesenskom danu

Duspara im predstavio mogućnosti koje stoje na raspolaganju poduzetnicima u gradskim gospodarskim zonama. Jedna od takvih olakšica je mogućnost i 100-postotnog oslobođenja od obveze plaćanja komunalnog doprinosa za investicije koje donose nova radna mjesta.

Kako je naglašeno na sastanku, Slavonski Brod otvoren je za sve investitore te će im i dalje biti na raspolaganju sa svim potrebnim informacijama vezanim uz mogućnosti ulaganja i razvoj poslovanja na ovom području.

Obaloutvrda i šetnica uz Savu u Slavonskom Brodu slavonski brod Nova obaloutvrda i šetnica uz Savu sve više poprima konačni izgled