Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Iznajmljuju se prostori u poduzetničkom inkubatoru PUNK

Korisnicima besplatno korištenje soba za Skype i printanje, dobivaju opremu i računala

Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Za opremanje Poduzetničkog inkubatora PUNK utrošeno je gotovo 8,5 milijuna kuna, od čega je većina stigla iz fondova EU

Do 11. srpnja u tijeku je nadmetanje za zakup poslovnih prostora u Poduzetničkom inkubatoru Kutina (PUNK). Riječ je o prostoru koji je za 8,5 milijuna kuna uredio Grad Kutina uz pomoć fondova EU, a sve s ciljem razvoja i poboljšanja kvalitete poduzetničko-poslovne infrastrukture na području Grada Kutine te time i stvaranja čim boljih uvjeta za rad malih i srednjih poduzetnika s područja Kutine.

Kutina za potrebe mladih Kutina ide u gradnju stanova po POS programu

Korištenje programa

Osim usluga koje nudi poduzetnički inkubator, a neke od njih su: najam različitih poslovnih prostora, najam dvorane za sastanke, najam uredske opreme itd., u prostoru PUNK-a poduzetnicima se nude i usluge poslovnog akceleratora (poslovno savjetovanje, savjetovanje o izvorima financiranja, istraživanje tržišta i sl.). U okviru zakupa zakupnik ima pravo na korištenje zajedničkih prostora inkubatora kao što su Skype-soba, print-soba, zalogajnica, hodnik i sanitarni čvor bez naknade. Raspoloživa oprema i namještaj daju se na korištenje bez naknade i uključuju radni stol, stolice, ormare, računalo s predinstaliranim Windowsima i MS Officeom, miš, tipkovnicu, web-kameru, A3 pisač.

– Zakupnicima je osigurana mogućnost korištenja multifunkcionalnog uređaja za skeniranje, printanje, kopiranje pri čemu se kopiranje i printanje može koristiti uz naknadu nastalih troškova – govori pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj dipl.ing. Hrvoje Krmelić. Bez naknade korisnici PUNK-a mogu koristiti sljedeće programe: ArchiCAD, Artlantis Render, NanoCAD, CorelDRAW Graphics Suite, Adobe Creative Cloud for teams Photoshop.

Poduzetnički inkubator u Kutini Projekt Kutina kreće u uređenje Poduzetničkog inkubatora

Prednost zakupa

U okviru zakupa ureda i svake radne jedinice zakupnik ima pravo na korištenje dvorane za sastanke u trajanju od jednog sata jednom mjesečno te korištenje HUB dvorane u trajanju od jednog sata jednom godišnje. Natječajem poduzetnici mogu birati između šest prostora koji se daju u zakup, tri ureda od 5,85 do 12,1 kvadratni metar te tri lokala od 10 do 11,55 kvadrata. Početni iznos mjesečnog zakupa je 25 kuna plus PDV po kvadratnom metru za urede te 20,19 kuna za lokale koji su namijenjeni prvenstveno subjektima koji svoje usluge nude građanima (tapetar, staklar, krojač, postolar, servisne usluge) te će takvi subjekti imati prednost prava zakupa tih lokala.