Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
za potrebe mladih

Kutina ide u gradnju stanova po POS programu

Kutina
Foto: Večernji list
Kako bi skupili što više informacije o interesima mladih u Kutini za poticanom stanogradnjom u tijeku je anketiranje građana

Grad Kutina namjerava, u svrhu stambenih potreba i poboljšanja kvalitete stanovanja na području Kutine, dio građevine iz društvene namjene multifunkcionalne zgrade na Trgu dr. Franje Tuđmana, za koju je ishođena građevinska dozvola, preprojektirati u stambenu namjenu sa šest stanova za potrebe mladih ljudi po Programu POS-a. 

"Ukoliko se ukaže povećani interes za raspolaganje stanovima putem programa POS-a, u slučaju nedostatka broja stanova u multifunkcionalnoj zgradi na Trgu, bit ćemo spremni ponovno pokrenuti Program POS-a Brunkovac za koji je u prethodnom razdoblju bila planirana izgradnja dvije višestambene građevine koji, s obzirom na tadašnju financijsku i gospodarsku situaciju, nije bilo mogućnosti privesti kraju", rekao je kutinski gradonačelnik Zlatko Babić (HDZ).

Kako bi skupili što više informacije o interesima mladih u Kutini za poticanom stanogradnjom u tijeku je anketiranje građana. Zainteresirani anketu mogu preuzeti s gradske internetske stranice www.kutina.hr i ispuniti je do 6. kolovoza.

"Cilj je vidjeti za kakvom veličinom stanova građani imaju potrebu, a konačni cilj ovisit će o građanima kako bi se znalo što točno planirati u suradnji s APN-om“, rekao je Hrvoje Krmelić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj.
Uvjeti kupnje stana u sustavu POS-a su povoljni, kamata je malo manja od 3% na godišnjoj razini, postoji poček na godinu dana i otplata kredita do 30 godina dok maksimalna cijena stana iznosi do 1200 eura po m2. 

"Cijena stanova od 1200 po m2 ne treba obeshrabriti građane jer to nije i konačna cijena koja može biti manja”, dodao  je pročelnik Krmelić.

Sisak: Župan Žinić uručio diplome polaznicima edukacije za programera Dobili diplome Ukupno 66 školaraca dobilo je diplome po završetku tečaja programiranja