Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Odlični turistički rezultati

Kožić: Broj gostiju će rasti jer razvijamo cikloturizam, ali i vjerski i šoping turizam

Stjepan Kožić
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Zanimljivo je dodati da je, osim standardnih gostiju poput Nijemaca, Poljaka i Talijana, porastao i broj Amerikanaca, a zabilježen je i nastavak uzlaznog trenda koji ostvaruju gosti iz Azije

Ove je godine turistička sezona bila uspješna na razini cijele Hrvatske, što znači da je i Zagrebačka županija od početka godine dobila “vjetar u leđa” i tako zabilježila za trećinu više noćenja, odnosno posjeta u odnosu na lani. Naime, prema podacima sustava eVisitor županija je u prvih osam mjeseci 2018. zabilježila 80.151 turistički dolazak što je za 36 posto više nego u istom razdoblju 2017. godine. Porastao je i broj turističkih noćenja za 29 posto i to sa 103.648 na 133.615.

Stjepan Kožić odlični rezultati Poduzetnici Zagrebačke županije drugi u Hrvatskoj prema ostvarenom prihodu i neto dobiti

Zanimljivo je dodati da je, osim standardnih gostiju poput Nijemaca, Poljaka i Talijana, porastao i broj Amerikanaca, a zabilježen je i nastavak uzlaznog trenda koji ostvaruju gosti iz Azije – prvenstveno Kine, a potom i Republike Koreje, Hong Konga i Tajvana.

– Smatram da vrijeme Zagrebačke županije tek dolazi i da će ove brojke u predstojećim godina dodatno rasti jer razvijamo specifične, ali vrlo tražene grane turizma. Tu prvenstvo mislim na cikloturizam na širem području županije, vjerski turizam u krašićkom kraju, ali i šoping turizam – izjavio je zagrebački župan Stjepan Kožić.

Srednja strukovna škola Velika Gorica Zagrebačka županija Pet škola prijavljeno za energetsku obnovu