Izbornik
Naslovnica Županije Primorsko-goranska
Projekt je financijski težak 7,1 milijun kuna, a čak 6 milijuna kuna osigurano je iz eu fondova

Kreće izgradnja Centra za velike zvijeri u Staroj Sušici

1/2
Foto: HAOP
To je inače jedan od pet europskih projekata Javne ustanove, od čega su četiri u tijeku a peti, proširenje oporavilišta za bjeloglave supove u Belom na otoku Cresu, čeka raspis natječaja iz kojeg bi prema procjeni ravnateljice Šišić JU Priroda mogla povući oko milijun kuna

U proračunu Primorsko-goranske županije za 2019. godinu osigurano je 200.000,00 kuna županijskim sportskim savezima za rad s mlađim uzrastima za sezonu 2018./2019, izvijestio je na današnjem redovnom susretu s novinarima zamjenik župana Marko Boras Mandić.

Dodao je da je dana raspisan i javni natječaj za dodjelu ovih potpora, a bit će otvoren do 19. veljače 2019. godine. Najmanji iznos financijskih sredstava koji se može prijaviti i ugovoriti po pojedinom programu je 5.000,00 kuna, a najveći iznos je 60.000,00 kuna. 

Krčki most INICIJATIVA Mostarina na Krčkome mostu treba se ukinuti

Natječaj sa svim detaljima i kriterijima objavljen je na mrežnim stranicama PGŽ. Zamjenik župana uputio je i zahvalu PU Primorsko-goranskoj na profesionalnom obavljanju zahtjevnih zadataka krijumčarenja i ilegalnih prelazaka na migrantskoj ruti koja je na području naše Županije očito sve 'aktivnija'. Također je uputio zamolbu svim službama koje rade na održavanju prometnica da budu pripravne i osiguraju prohodnost cesta u PGŽ tijekom ovog, prema najavi meteorologa, izrazito snježnog tjedna.   

Ravnateljica JU 'Priroda' Sonja Šišić najavila je početak izgradnje Centra za velike zvijeri u Staroj Sušici. Projekt je financijski težak 7,1 milijun kuna, a čak 6 milijuna kuna osigurano je iz europskih fondova. Početak građevinskih radova počinje na proljeće a Centar bi trebao početi s radom u rujnu 2020.godine.

zakon o lovstvu promijenio ulogu županije u pogledu zajedničkih lovišta Županija ukida poticaje za izlov divljači na otocima

To je inače jedan od pet europskih projekata Javne ustanove, od čega su četiri u tijeku a peti, proširenje oporavilišta za bjeloglave supove u Belom na otoku Cresu, čeka raspis natječaja iz kojeg bi prema procjeni ravnateljice Šišić JU Priroda mogla povući oko milijun kuna.

Prema riječima Ljudevita Krpana, pročelnika UO za razvoj, infrastrukturu i upravljanje projektima, Primorsko-goranska županija među najaktivnijim je županijama u provođenju EU projekata, a najavio je i početak izrade nove razvojne strategije PGŽ za razdoblje od 2020. godine.  

Hrvatski muzej turizma primljen je u NEMO Opatijski muzej dobio prestižno stručno priznanje