Izbornik
Naslovnica Županije Primorsko-goranska
Hrvatski muzej turizma primljen je u NEMO

Opatijski muzej dobio prestižno stručno priznanje

Foto: Grad Opatija
Hrvatski muzej turizma iz Opatije tako se našao u društvu 136 zemalja članica ICOM-a i muzejskih stručnjaka koji unaprjeđuju rad svih muzeja i muzejske djelatnosti i u krugu samo 34 hrvatska muzeja

Hrvatski muzej turizma primljen je u NEMO - prestižnu Mrežu europskih muzejskih organizacija.

Hrvatski muzej turizma  jedina je muzejska institucija iz Hrvatske koja je punopravni član, ostali članovi su Hrvatsko muzejsko društvo kao udruga te tvrtka Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture.

svi su pozvani Opatijski kukali pozivaju na novogodišnje kupanje u moru

Isto tako, kao kruna desetogodišnjeg rada, Hrvatskom muzeju turizma stigla je i početkom godine potvrda primitka u ICOM – Međunarodni odbor za muzeje pri UNESCO-u, koji okuplja više od 35.000 članova i muzejskih profesionalaca iz cijeloga svijeta.

Hrvatski muzej turizma iz Opatije tako se našao u društvu 136 zemalja članica ICOM-a i muzejskih stručnjaka koji unaprjeđuju rad svih muzeja i muzejske djelatnosti te u krugu samo 34 hrvatska muzeja.

Potvrda dobrog rada i raznovrsnog programa koji godinama oduševljava brojne posjetitelje Hrvatskog muzeja turizma, stigla je i pristupom u iznimno važne svjetske strukovne organizacije, a djelatnicima HMT-a dala novi vjetar u leđa i motivaciju za stvaranje još kvalitetnijeg sadržaja u muzeju.

Grad Opatija čestita Hrvatskom muzeju turizma na ovom uspjehu!

pogledajte ovotjedni program opatijskog adventa Božićna šetnja s Mariom Mlinarićem i nove adventske lokacije