Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
na bazenu Crnica

Kreće osposobljavanje spasilaca za rad na spasilačkim postajama

spasioci
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL/Ilustracija
Testiranje kandidata koji žele pristupiti tečaju održat će se u Šibeniku na bazenu Crnica 20. travnja u vremenu od 13:30 do 14:30, a samo kandidati koji su uspješno isplivali zadane norme na testiranju mogu pristupiti tečaju za spasioca

Hrvatski Crveni križ započinje s ciklusom osposobljavanja spasilaca za rad na spasilačkim postajama diljem Hrvatske

Spasilac koji uspješno završi tečaj osposobljen je za profesionalni rad u spasilačkoj postaji na otvorenim vodama koji uključuje: spašavanje osoba iz vode, nadzor s nadzorne točke, prevenciju nesreća, djelovanje unutar spasilačkog tima, obavljanje ostalih zadaća unutar spasilačke postaje te pružanje prve pomoći.

Potpisan ugovor za obnovu škole u Kistanjima EU FONDOVI Potpisan ugovor o obnovi Osnovne škole Kistanje

Tečaju za osposobljavanje mogu pristupiti kandidati koji imaju najmanje 18 godina, srednju stručnu spremu ili upisano završni razred srednje škole, uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti od liječnika opće prakse i koji mogu isplivati 400 metara za manje od 8 minuta te roniti 25 metara u daljinu. 

Testiranje kandidata koji žele pristupiti tečaju održat će se u Šibeniku na bazenu Crnica 20. travnja u vremenu od 13:30 do 14:30, a samo kandidati koji su uspješno isplivali zadane norme na testiranju mogu pristupiti tečaju za spasioca, izvijestili su iz Vodica.

Tečaj će se održavati od 07. do 13. svibnja u Šibeniku na bazenu Crnica.Trajanje tečaja je sedam dana, svaki dan od 8 do 18 sati (s pauzama). Teoretska nastava  se održava u predavaonici, a praktična nastava na otvorenim vodama ili bazenu.

Za sve dodatne informacije zainteresirani se mogu obratiti Crvenom križu Vodice ili Hrvatskom Crvenom križu.

Cikloturističke rute Projekt u završnici Grad uređuje odmorišta na cikloturističkim rutama