Izbornik
Naslovnica Županije Primorsko-goranska
Komadina nakon pobjede u prvom krugu:

'Krećemo u razgovore za Skupštinu, isključen jedino HDZ'

Zlatko Komadina
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
Ponovno potvrđeni primorsko-goranski župan, kandidat koalicije SDP - PGS - IDS - HSU i HSS Zlatko Komadina ocijenio je u jučer na konferenciji za novinstvo da su rezultati izbora za župana njegova velika satisfakcija i dokaz da se povjerenje vraća povjerenjem

Govoreći o situaciji u skupštini Primorsko-goranske županije, gdje njegovoj koaliciji nedostaje nekoliko vijećnika za apsolutnu većinu, Komadina je rekao da će se uskoro pokrenuti razgovori s drugim strankama i listama, pri čemu je kao mogući partner isključen jedino HDZ.

Ne mogu ništa prejudicirati o tijeku razgovora i mogućim partnerima, jer su za to potrebne konzultacije unutar naše stranke, kazao je.

Za Boras Mandića priča s HNS-om završena

Marko Boras Mandić (HNS), dosadašnji i budući Komadinin zamjenik, ustvrdio je kako se pokazalo da je to koalicija ljudi od povjerenja.

Na pitanje o budućim odnosima, s obzirom da je iz HNS-a najavljeno da će iz članstva isključiti Borasa Mandića i HNS-ove vijećnike koji su ostali na kandidacijskoj listi koalicije predvođene SDP-om, Boras Mandić je poručio da je za njega priča s HNS-om završena.

"Ne želim dijeliti mjesto u stanci s ljudima koji su doveli do ovakve situacije", istaknuo je dodavši kako su u svim mjestima u županiji gdje je SDP surađivao s HNS-om ostvareni odlični rezultati.

Politika predsjednika HNS-a Ivana Vrdoljaka i glavnog tajnika stranke Srećka Ferenčaka dovela je do ovakve situacije u Rijeci i gubitka vlasti u Kraljevici, gdje je u proteklom mandatu gradonačelnica bila Nada Turina Đurić (HNS), kazao je Boras Mandić. 

Glasači biraju ljude, a ne stranke

Komadina je komentirao kako rezultati izbora pokazuju da glasači glasuju za ljude, a ne stranke i potvrdio da će Boras Mandić ostati njegov zamjenik, ako i bude izbačen iz HNS-a.

HNS je bio jedan od potpisnika koalicijskog sporazuma, te su tri HNS-ovca postavljena na listu, a Boras Mandić je ostao kandidat za zamjenika župana.

No, prema informacijama iz dijela županijskog HNS-a te SDP-a, samo dan prije predaje liste iz središnjice HNS-a je stigao zahtjev da se promijene imena i redoslijed njihovih kandidata, na što SDP nije želio pristati, pozivajući se na postignut dogovor s koalicijskim partnerima i autonomiju regionalnog vodstva HNS-a pri odabiru kandidata.

HNS je izostavljen u posljednji trenutak s kandidacijske liste, ali su tu ostali članovi stranke. HNS je potom u suradnji sa strankama ARS i SDA Hrvatske prijavio vlastitu kandidacijsku listu za županijsku skupštinu, ali nisu prešli izborni prag.