Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Grad darovao zemljište

Kuća sretnih ciglica dobit će novi objekt

Foto: Ivica Galović/PIXSELL
U novom će se objektu provoditi preventivni program poludnevnog boravka i usluge savjetovanja i pomaganja biološkim, udomiteljskim i posvojiteljskim obiteljima, djeci nakon izlaska iz skrbi te djeci smještenoj u udomiteljskim obiteljima

Grad Slavonski Brod darovao je zemljište površine više od 1600 četvornih metara brodskom Centru za pružanje usluga u zajednici "Kuća sretnih ciglica" (bivši Dom za djecu i mladež) za izgradnju novog objekta.

Ugovor koji bi trebao rezultirati boljim uvjetima za štićenike i korisnike potpisali su gradonačelnik Mirko Duspara i ravnateljica centra Renata Puljko. U novom će se objektu provoditi preventivni program poludnevnog boravka i usluge savjetovanja i pomaganja biološkim, udomiteljskim i posvojiteljskim obiteljima, djeci nakon izlaska iz skrbi te djeci smještenoj u udomiteljskim obiteljima.

Potpisan ugovor Stadion NK Marsonije dobit će novu tribinu

- Novim objektom naši će korisnici dobiti još bolju uslugu u moderno uređenom prostoru sa svom potrebnom infrastrukturom. Na taj će se način ujedno osigurati više prostora za organizirano stanovanje korisnika u postojećoj kući – kazala je ravnateljica Puljko.

Gradonačelnik Duspara izrazio je zadovoljstvo što se dobra suradnja između Grada i Kuće sretnih ciglica nastavlja i što će korisnici dobiti bolje i kvalitetnije uvjete za rad, a sam centar dovoljno prostora za proširenje trenutačnih kapaciteta. Kuća sretnih ciglica skrbi o 49 korisnika, od čega 16 u organiziranom stanovanju.

Radovi će sljedećih mjesec dana biti izloženi u likovnom salonu "Vladimir Becić" u Slavonskom Brodu Svijet bajki Nagrađeni najbolji mali umjetnici i pisci