Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Knjižnica “Nikola Zrinski” sklopila ugovor vrijedan blizu tri milijuna kuna

”Kultura se fura” – stiže novi bibliobus za ljubitelje knjiga

Foto: Međimurska županija
Knjižnica ima 6700 članova, a bibliobusna služba 1700

Knjižnica “Nikola Zrinski” Čakovec kao korisnica projekta “Kultura se fura” ugovorila je nabavu bibliobusa s trgovačkim društvom Autobus iz Zagreba. Nakon provođenja postupka javne nabave ugovorena cijena novog vozila bibliobusne službe iznosi 2,907.000 kuna s PDV-om, a ugovor su potpisali ravnateljica knjižnice Ljiljana Križan i direktor tvrtke Robert Vrhovski.

– Bibliobus koji sada koristimo je iz 2003. i dobro je da smo u prilici zamijeniti ga s obzirom na brojne pomake koji su se u toj službi dogodili. Novo će vozilo biti uuvremeno opremljeno knjižnom i multimedijalnom građom, informatičkom podrškom i prilagodbom za osobe s invaliditetom. Što se tiče drugih projektnih aktivnosti koje provodimo u vrtićima i domovima umirovljenika, a riječ 
je o čitalačkim radionicama prilagođenima sudionicima, one se odvijaju dobrim tempom i okupit ćemo više sudionika nego što smo 
projektom predvidjeli – rekla je ravnateljica knjižnice Križan.

Potporu su dali i partneri projekta, župan Međimurske županije Matija Posavec i gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini, koja je rekla da će se novim  bibliobusom još kvalitetnije, brže i većim opusom obuhvatiti čitači koji ne mogu doći do Čakovca.

– Tradicija bibliobusa u našem kraju datira od 1979. godine. Radi se o potpuno drukčijem vremenu, no bibliobusna služba i danas iznimno dobro funkcionira te treba kontinuirano ulagati u infrastrukturu i knjižnu građu. Upravo se to radi novim bibliobusom i ne sumnjam da ćemo se uz ovaj projekt te rad službe isticati i ovog puta kao primjer dobre prakse – istaknuo je župan Posavec.

Knjižnica ima 6700 članova, a bibliobusna služba 1700.