Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
SOLIN WINTERfest

Kulturna, prirodna i vjerska baština grada na prvom zimskom festivalu u Solinu

Solin
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
Festival se prvi puta organizira u Solinu i kroz četiri različite teme prikazat će svu kulturnu, prirodnu i vjersku baštinu grada

Manifestacija “SOLIN WINTERfest” održat će se od 14. siječnja do 14. veljače 2017. godine u organizaciji TZ grada Solina i u suradnji s Gradom Solinom.

Riječ je o projektu zimskog festivala koji se prvi puta organizira u Solinu, a koji kroz četiri različite teme prikazuje svu kulturnu, prirodnu i vjersku baštinu grada Solina kako sugrađanima i posjetiteljima okolnih gradova, tako i turistima te kao najmlađi grad u RH ukazuje na važnost obitelji i života.

Osim edukacije svojih sugrađana kako djece tako i odraslih te osmišljavanja kulturnih sadržaja u toku zimskih mjeseci, ovaj projekt je zamišljen i s ciljem razvoja turističke ponude vansezone i pozicionirane Solina kao destinacije koja živi 365 dana u godinu, sukladno strateškim ciljevima razvoja turizma u RH, priopćili su iz Grada Solina.

Projekt se provodi u partnerstvu s Javnom ustanovom u kulture Zvonimir, Gradskom knjižnicom Solin, Centrom za djecu, mlade i obitelj i ostalim dionicima u kulturi i turizmu grada Solina, a program se sastoji od 32 događanja (radionice, povijesne interpretacije, izložbe, tematski razgledi, Noć muzeja, Rock party, plesnjaci), koji će se održavati u zatvorenim prostorima grada Solina, od Gašpine mlinice, kuće Parać, Restorana Gašpić, hotela President, Javne ustanove u kulture Zvonimir, arheološkog lokaliteta Salona, Gradske knjižnice Solin, Centra za djecu mlade i obitelj te športskih dvorana na području grada Solina.

Ulaz na sva događanja slobodan.