Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
ŽUPANIJA PLATILA POLOVICU IZNOSA

Kupljen kombi za sportaše, drugi u dvije godine

Foto: Kristijan Toplak
Odlazak na pripreme i natjecanja bit će jednostavniji i lakši uz novo vozilo u kojem će najviše putovati djeca, polaznici sportskih škola

Sportska zajednica Virovitičko-podravske županije, u okviru projekta "Aktivne zajednice za 2020. godinu", prijavila je i dobila kombi-vozilo. To je drugu godinu zaredom kako se sredstvima Virovitičko-podravske županije, HOO-a i Sportske zajednice Virovitičko-podravske županije nabavlja kombi-vozilo koje će besplatno koristiti brojni sportaši s područja ove županije, za potrebe svih sportskih saveza koji djeluju u zajednici i pri sportskim zajednicama gradova Orahovica, Slatina, Virovitica te Općine Pitomača.

U Virovitičko-podravskoj županiji hodanje "po šalterima" svedeno na najmanju mjeru Sve iz fotelje: prijavljivanje djeteta, vjenčanja, plaćanje pristojbi...

Vrijednost kombi-vozila Opel Zafira je 220.000 kuna, od čega je Županija izdvojila polovicu, HOO je dao 60.000, a ostatak će biti sredstva Sportske zajednice VPŽ-a.

– I ove godine odlučili smo sudjelovati u natječaju “Aktivne zajednice 2020.”. Ovo je samo dio županijskih ulaganja u sport. Našu halu Viroexpa smo, dok se sajam ne održava, pretvorili u "sportski hram", gdje vježbaju sve generacije sportaša.

novcem županije Obnovljen pod u dvorani u Gradini

Osim toga, tu je i energetska obnova naših sportskih dvorana. Nama je sport važan. Njime se pospješuje zdravlje, a našoj djeci nudi mogućnost razvoja društvenih kapaciteta – naglasio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

– Sigurnost u prometu bila nam je primarni motiv za potrebe sportskih saveza i odlaske na natjecanja sportaša. Odlazak na pripreme i natjecanja bit će jednostavniji i lakši uz novo vozilo u kojem će najviše putovati djeca, polaznici sportskih škola – kazala je Dora Međimorec, tajnica Sportske zajednice VPŽ-a.