Izbornik
Naslovnica Županije Koprivničko-križevačka 65 pregleda
'Doručak s hrvatskih farmi' u Križevcima:

'Kupnjom domaćih proizvoda pomažemo hrvatsko gospodarstvo'

doručak s hrvatskih farmi Križevci
1/6
Foto: Koprivničko-križevačka županija
Državna tajnica Marija Vučković rekla je da je u fokusu hrvatski poljoprivrednik što su pokazali i ovim projektom, koji se nastavlja na uvođenje sustava dobrovoljnog označavanja proizvoda kontroliranog podrijetla

Državna tajnica u Ministarstvu poljoprivrede Marija Vučković, ravnatelj Hrvatske poljoprivredne agencije Zdravko Barać i zamjenik župana Darko Sobota, jučer su u Križevcima predstavili projekt 'Doručak s hrvatskih farmi'. Naglasak projekta je na kupnji domaćih proizvoda poznate kvalitete i podrijetla te na poticanju razvoja hrvatske poljoprivrede, a uz to predstavljena je i specifična podravsko-prigorska poljoprivredna proizvodnja.

Sudjelovalo je dvadesetak poljoprivrednih proizvođača s područja Koprivničko-križevačke županije, uz našu najveću prehrambenu industriju Podravku, koji su posjetiteljima ponudili namirnice s oznakama Mlijeko hrvatskih farmi, Meso hrvatskih farmi, Kruh hrvatskih polja, Med iz Lijepe naše te Jaja hrvatskih farmi.

"Unatrag nekoliko mjeseci napravili smo značajne pomake na području zakonodavstva koje regulira poljoprivredu, poticaje smo prvenstveno usmjerili u najkritičnija područja – mljekarstvo i stočarstvo općenito, a ostvarit ćemo i sve planirano u sklopu Programa ruralnog razvoja. U našem fokusu je hrvatski poljoprivrednik što smo pokazali i ovim projektom, koji se nastavlja na uvođenje sustava dobrovoljnog označavanja proizvoda kontroliranog podrijetla. Zahvaljujem Koprivničko-križevačkoj županiji na pomoći u organizaciji, a posebno smo zadovoljni odazivom posjetitelja i proizvođača", kazala je državna tajnica Marija Vučković, priopćili su iz Koprivničko-križevačke županije.

Foto: Koprivničko-križevačka županija

Ravnatelj Hrvatske poljoprivredne agencije Zdravko Barać naglasio je kako se danas više nego ikad osjeća potreba za promocijom domaćih proizvoda. "Poznato je da Ministarstvo poljoprivrede inzistira na utvrđivanju kvalitete hrane koja se nudi hrvatskim potrošačima. Mislim da smo prepoznali pravi trenutak za slanje jasne poruke o važnosti kupnje hrvatskih proizvoda, koji prolaze niz kontrola od same farme pa sve do polica trgovina. Otvaramo vrata doista svima, od najmanjih dionika - primarnih poljoprivrednih proizvođača pa sve do velikih prehrambenih industrija", rekao je Barać.

Zamjenik Sobota složio se kako kupnjom domaćih proizvoda pomažemo hrvatsko gospodarstvo te je izrazio zadovoljstvo sudjelovanjem u projektu, kao i suradnjom s lokalnim poljoprivrednicima.

"Naši su proizvođači vrijedni i marljivi, a ovo je odlična prilika da predstave rezultate svog rada. Zahvaljujem Ministarstvu i Hrvatskoj poljoprivrednoj agenciji na trudu u promociji projekta, u koji se zapravo uklapaju i naše županijske manifestacije Dani voća i Dani povrća, a upravo su pred nama i Dani travnjaka – centralna manifestacija posvećena poljoprivrednoj proizvodnji, gdje ćemo također moći vidjeti sve ove kvalitetne proizvode", kazao je zamjenik Sobota i pozvao sve prisutne na Dane travnjaka koji će se održati od 5. do 7. svibnja u Koprivnici.

"Zadovoljan sam što je projekt posjetio i Križevce i Koprivničko-križevačku županiju, gdje su dominantni stočarstvo i poljoprivredna proizvodnja. Podržavam promociju naših poljoprivrednika te smatram kako u tom smjeru trebamo krenuti i dalje", rekao je gradonačelnik Križevaca Branko Hrg.

'Doručak s hrvatskih farmi' i posjet Koprivničko-križevačkoj županiji završen je obilaskom križevačkih OPG-ova.