Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Obilježen Dan grada i Dan bjelovarskih branitelja

Kušanje meda i vina, utrka Fun Run te besplatne projekcije filma “Slučajni ratnici”

1/2
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
Posjetitelji su mogli uživati u brojnim događanjima kao što su 2. Dani meda, utrka Fun Run i izložba BjeloVINO

Izložba BjeloVINO, premijera filma o bjelovarskim braniteljima, 12. Dani meda, utrka Fun Run samo su neke od iznimno posjećenih manifestacija organiziranih u povodu Dana Grada Bjelovara i Dana bjelovarskih branitelja.

Javnosti je predstavljen iProračun Grada Kutine Moderno informatičko rješenje pruža jasan uvid u upravljanje gradskim proračunom

Ovaj dan redovito se obilježava od 1997. jer je upravo na taj datum 1991. grad oslobođen od neprijateljske vojske. Dan bjelovarskih branitelja obilježava se istog datuma od 2007.

Tim je povodom ovogodišnja proslava obogaćena brojnim događanjima. Zaljubljenici u sport mogli su sudjelovati u Fun Run utrci, koja se održala drugi put. Naime, Sportska udruga GO2 i DŠR Mali Olimpijac uz potporu Grada Bjelovara i ove godine ulice grada pretvorili su u trkalište za čak 400 natjecatelja.

Tijekom vikenda, ovisno o interesu, na raspolaganju svima bile su izložbe meda i vina. Predsjednik Pčelarske udruge "Bilogora" Goran Pranjić istaknuo je važnost održavanja ove manifestacije.

– Usprkos iznimno lošoj godini za pčelarstvo zbog proljetnih kiša, ova vrsta manifestacije bitna je kako bi se pokazala raskoš meda i proizvoda bilogorskih pčelara. Građani su uvijek zainteresirani i znatiželjni te, kako kažu, vole kupiti med upravo ovdje jer su sigurni da je domaći – kazao je Pranjić.

Cilj izložbe BjeloVINO jest približiti vinsku kulturu građanima i posjetiteljima, predstaviti im najbolja hrvatska vina te ih usporediti s bilogorskim vinima. Izložba je okupila 30 izlagača iz svih hrvatskih regija, a posjetitelji su mogli kušati više od 50 izvrsnih vina nastalih u 28 vinarija iz 11 hrvatskih vinogorja, od kojih je čak 19 stručni ocjenjivački sud ocijenio zlatnim, a 22 srebrnim odličjem.

Kruna manifestacije bila je premijera filma o bjelovarskim braniteljima “Slučajni ratnici”. Snimanje filma trajalo je oko godinu dana, a za taj projekt Hvidra Bjelovar je na natječaju Ministarstva hrvatskih branitelja dobila 100 tisuća kuna. Film je nastao i u suradnji s Gradom Bjelovarom, koji je financirao ostatak filma s 200 tisuća kuna, te Odborom za hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji Grada Bjelovara. Sniman je pod redateljskom palicom produkcije Too Cool iz Bjelovara na više lokacija.

ROK 5. LISTOPADA Gradonačelnik pozvao građane da se uključe u kreiranje proračuna

U filmu govori 40-ak bjelovarskih branitelja, a korištene su i arhivske snimke HRT-a. Besplatne projekcije održavat će se od 1. do 4. listopada u 17 sati u Kulturnom i multimedijskom centru gdje se mogu podignuti i ulaznice.