Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Javnosti je predstavljen iProračun Grada Kutine

Moderno informatičko rješenje pruža jasan uvid u upravljanje gradskim proračunom

1/2
Foto: Grad Kutina
iProračun je prva cjelina projekta Otvoreni grad kojem je cilj transparentnost rada gradske uprave i tvrtki

Javnosti je predstavljen iProračun Grada Kutine - moderno informatičko rješenje za prezentaciju podataka koje građanima pruža transparentan i jasan uvid u upravljanje gradskim proračunom. Dio je to projekta Otvoreni grad.

Korak naprijed prema gradnji po projektu POS-a u Kutini Na Trgu Franje Tuđmana gradit će se 12 stanova za branitelje i 15 stanova za mlade obitelji

– Grad Kutina ima potpunu Gradsku riznicu od 2005. u koju su uključeni svi proračunski korisnici. Također, imamo ustrojen jedinstveni sustav uredskog poslovanja. Ja kao gradonačelnik imam na raspolaganju programsko rješenje iČelnik koji mi omogućuje u svakom trenutku nadzor nad financijama i uredskom poslovanju Grada. Uvođenjem iProračuna, omogućit ćemo građanima kvalitetan nadzor nad gradskim financijama. Kroz projekt Otvoreni grad, radit ćemo na stalnom poboljšanju komunikacije s našim građanima – rekao je gradonačelnik Zlatko Babić prilikom predstavljanja iProračuna, prvog cjelovitog poglavlja ovog važnog projekta.

Kako je rečeno, iProračun domaće je informatičko rješenje koje građanima omogućava uvid u funkcioniranje grada na njihovu korist jer građani žele znati s čime mogu računati donose li odluku o svojoj budućnosti, budućnosti svoje djece ili svojim investicijama.

Biciklistički klub Kutina Na 1. maratonu "Kutina ZA Vukovar" 20-ak biciklista

Gradu sustav omogućava brzo, točno i ažurno prezentiranje svih relevantnih informacija i kvalitetnu komunikaciju s građanima.

Građani Kutine imat će na raspolaganju detaljan pregled proračuna, uvid u glavne gradske prihode, ali i investiranje u školstvo, zdravstvo, vrtiće, kulturu, sport, poljoprivredu, komunalnu infrastrukturu i sve ostale segmente neophodne za stvaranje uvjeta za održavanje i podizanje standarda naprednog grada po mjeri svojih stanovnika.

– Upravljanje gradskim financijama danas traži brzo i suvereno baratanje velikom količinom informacija. Baze podataka goleme su, raznolike i isprepletene kroz više dimenzija. Zato je potrebno praktično rješenje koje u realnom vremenu može pronaći tražene podatke i iz njih generirati pregledna i korisna izvješća – ističu u gradskoj upravi.

Muzej, Knjižica i čitaonica te Pučko otvoreno učilište Za ulaganja u ustanove u kulturi grad Kutina osigurao 7,6 milijuna kuna

iProračun razvila je tvrtka Libusoft Cicom iz Zagreba.

Ističu i kako je iProračun samo prvi dio projekta Otvoreni grad u sklopu kojeg su još i SIG (Sustav informiranja građana) koji pruža uvid u predmete građana, zatim uvid u financijske kartice građana i plaćanje računa, Open data za pristup javno dostupnim informacijama, online prihvat zahtjeva građana, CRM sustav za komunikaciju s građanima i drugi digitalni servisi.