Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Biciklistički klub Kutina

Na 1. maratonu "Kutina ZA Vukovar" 20-ak biciklista

Foto: Grad Kutina
Bicikliste je na 227 kilometara dug put ispratio gradonačelnik Zlatko Babić

U organizaciji biciklističkog kluba “Kutina” ove se godine, od 6. do 8. rujna, prvi put održao memorijalni maraton biciklista “Kutina ZA Vukovar”.

Muzej, Knjižica i čitaonica te Pučko otvoreno učilište Za ulaganja u ustanove u kulturi grad Kutina osigurao 7,6 milijuna kuna

Kako su rekli u klubu, cilj maratonaca bio je odvesti biciklima cijelu dionicu te u Vukovaru odati počast žrtvama stradanja u Domovinskom ratu. Nadaju se i da će uspjeti u naumu da ovaj maraton postane tradicionalan.

– Posjetili smo Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata, Spomen-dom Ovčaru, ratnu Opću županijsku bolnicu Vukovar i bolnicu hrvatskih veterana te Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar – istaknuli su u Biciklističkom klubu Kutina čijih je 18 članova odradilo maraton.

U Kutini ovoga ljeta niz projekata na održavanju prometnica, uložena 3,5 milijuna kuna Cilj nam je svake godine obnoviti 13 kilometara cesta, lokalnih i županijskih

Iz Kutine je tih dvadesetak biciklista ispratio kutinski gradonačelnik Zlatko Babić zaželjevši im sretan put do Vukovara i siguran povratak u Kutinu. Put je prošao bez većih problema iako je za 18 biciklista dvodnevna vožnja s prijeđenih 227 kilometara bila nezaboravna.

– Imali smo nezaboravnu vožnju za vrijeme koje su se izmjenjivali kiša, sunce, magla i vjetar, no ništa nas nije spriječilo da dođemo na odredište – napominju u klubu.

Povratak u Kutinu bio je vlakom iz Vinkovaca u nedjelju u ranim večernjim satima.