Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
POTPISAN UGOVOR SA STRABAGOM O OBNOVI 3800 METARA PROMETNICA

Kutina i ŽUC obnavljaju 4 dionice županijskih cesta

Foto: Grad Kutina
Potpisan je ugovor između Županijske uprave za ceste Sisačkomoslavačke županije i tvrtke Strabag d.o.o.

Potpisan je ugovor između Županijske uprave za ceste Sisačko-moslavačke županije i tvrtke Strabag d.o.o. kao najpovoljnijeg ponuđača na natječaju za obnovu četiri dionice županijskih cesta na području Kutine. Na temelju suradnje između Grada Kutine i ŽUC SMŽ-a sufinancira se obnova županijskih cesta u omjeru 50-50% te će se spomenutim radovima u 2021. godini obnoviti četiri dionice prometnica u cjelokupnoj dužini od 3800 m.

Grad Kutina i osam okolnih gradova i općina zajedno u poboljšanje gospodarenja otpadom U drugoj polovici godine gradnja sortirnice u Kutini, za što je iz EU dobiveno 15 milijuna kuna

Dionice županijskih cesta koje će biti obnovljene u 2021. godini su LC 33023 Kutinica – Katoličke Čaire dužine 550 m, LC 37139 Gojlo – M. Vukovje dužine 450 m, LC33073 Janja Lipa dužine 1600 m te LC33073 Jamarice 1200 m.

– Što se tiče planova obnove određenih prometnica na području Kutine, oni su usklađeni s radovima na Projektu aglomeracije te će u skladu s tim ceste biti i obnavljane. Posljednje 3 godine u održavanje i obnovu županijskih cesta u suradnji sa ŽUC-om uloženo je 7 milijuna kuna. Razlog sufinanciranja obnove županijskih cesta je što te ceste koriste građani Kutine te nam je cilj da imamo dobre ceste na području cijeloga grada i u svim naseljima – rekao je gradonačelnik Zlatko Babić.

ZA UMIROVLJENIKE Isplata uskrsnica u Koprivnici počinje 29. ožujka

– Na spomenutim dionicama izvršit će se presvlačenje kolničkog zastora u 2 sloja, klasično produbljivanje odvodnih jaraka, izrada bankina te vertikalne i horizontalne signalizacije. Rok za izvođenje radova je 60 dana, a njihova ukupna vrijednost s PDV-om iznosi 1,937.171,00 kn – rekao je Stipo Šapina, ravnatelj Županijske uprave za ceste Sisačko-moslavačke županije.