Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
pokazali solidarnost

Kutinska javna uprava odrekla se uskrsnica

Foto: Grad Kutina
Za smanjivanje posljedica epidemije prenamijenjeno je 120.000 kuna

Grad Kutina, Sindikat EKN u Kutini (Podružnica JVP Kutina, Podružnica ŠC Kutina, Podružnica ŠC za POU, Podružnica MM te Podružnica DV Kutina) i Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika RH (Podružnica gradske uprave Grada Kutine) odrekli su se svojih uskrsnica za 2020.

Za one s mirovinama do 3000 kuna Uskrsnice za umirovljenike 500 kuna

Sporazumom između Grada kao poslodavca i sindikata, koji je potpisan 6. ožujka, ukupno će biti prenamijenjeno 120.000 kuna namijenjenih uskrsnicama za smanjivanje posljedica zbog epidemije širenja bolesti COVID-19.

– Imajući na umu da teška vremena zahtijevaju donošenje odluka koje će se zasigurno odraziti na materijalni status zaposlenika, članovi sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika pokazali su solidarnost, kao što su to pokazali i tijekom krize prije nekoliko godina.

Zaposlenicima Grada prihvaćanjem prijedloga izmjena sporazuma umanjena su materijalna prava te im neće biti isplaćen dar u naravi u povodu uskrsnih blagdana. Sindikat je predložio da se navedena sredstva preusmjere za pomoć gospodarstvenicima na području Kutine i Domu zdravlja Kutina za pomoć u nabavi zaštitne medicinske opreme naših liječnika i medicinskih sestara – rekla je Nikolina Borić, predstavnica Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika u Gradu Kutini.

Atletski klub Odisej Kutina Naša sredstva dajte stradalima u potresu i gospodarstvu

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić zahvalio je sindikatima na razumijevanju i potpori te svim zaposlenicima navedenih ustanova. – Samo zajedničkim naporima možemo premostiti trenutačne nedaće, pomoći našim sugrađanima te biti primjer zajedništva – rekao je gradonačelnik.