Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Blagdanska Zimska čarolija

Ledena staza oko fontane pun pogodak – klizalo više od 3000 građana

Kutina
1/3
Foto: Grad Kutina
Čarolija još nije gotova - do 13. siječnja traju disco večeri, škola hokeja i hokejaške utakmice

Uz bogate blagdanske ukrase, dekoracije i instalacije, blagdanska čarolija vladala je Kutinom gotovo cijelog prosinca i nastavlja se do sredine siječnja.

Škola klizanja

– Htjeli smo manifestaciju u čijem bogatom programu svatko može pronaći ponešto za sebe, od onih najmlađih pa sve do najstarijih posjetitelja – kaže direktorica Turističke zajednice grada Kutine Ivana Grdić opisujući manifestaciju ”Zimska čarolija u Kutini”, koja traje do 13. siječnja.

Zlatko Babić INTERVJU Sa zlatkom babićem, gradonačelnikom kutine 'Pokrenuli smo gospodarsku obnovu, a na 120 hektara spremamo i novu poslovnu zonu'

Program kutinske Zimske čarolije odvija se na Trgu dr. Franje Tuđmana, gdje je postavljeno klizalište s ledenom stazom oko fontane. Veće klizalište i atraktivna ledena staza pokazali su se kao pun pogodak jer je njime do sada klizalo više od 3000 posjetitelja.

Popratni program oko klizališta obuhvatio je disco večeri, revije i prezentacije na ledu, zabavni program s glazbenim nastupima, ugostiteljsku ponudu i brojne druge sadržaje. Za najmlađe posjetitelje također su bile pripremljene brojne aktivnosti: od animacije, kreativnih radionica i predstava, do božićnog vlakića, Kuće Djeda Mraza i drugih sadržaja.

Foto: Grad Kutina

– Brojni osnovnoškolci u dva tjedna obuke prošli su školu klizanja, a imali su i mogućnost, kao i drugi zainteresirani posjetitelji, besplatno pohađati i školu hokeja – rekla je Ivana Grdić, podsjetivši kako se škola hokeja nastavlja i ovaj tjedan.

HGSS Kutina bit će na turističkim stazama HGSS Kutina dobio prostor - planiraju napraviti kartu Moslavačke gore

Dječji doček nove godine

U tjednu prije Božića održao se tradicionalni Božićni sajam koji je okupio obrtnike i umjetnike s ponudom jedinstvenih i unikatnih proizvoda. U sklopu sajma posjetitelji su imali priliku uživati i u jedinstvenoj atrakciji: dječjim živim jaslicama.

Na Staru godinu u podne, održan je drugi dječji doček Nove godine, uz brojne posjetitelje i zabavne sadržaje. U večernjim satima tradicionalno je održan gradski doček uz veliki vatromet i proslavu do jutarnjih sati.

Foto: Grad Kutina

U ovogodišnjem programu manifestacije sudjelovale su gradske ustanove, obrtnici, razne udruge grada, te brojni glazbeni izvođači. Uz zvukove božićnih pjesama zborova i dječjeg veselja te mirise kuhanog vina i fritula, bilo je dovoljno prepustiti se uživanju i upijati blagdanski ugođaj.

Sezona klizanja otvorena je do 13. siječnja, a posjetitelje dotad očekuju i dodatni programi, poput disco večeri, škole hokeja i hokejaških utakmica.

Iduće godine još bogatiji sadržaj

- Zadovoljni smo jer smo godinu završili izuzetno uspjelom i prihvaćenom manifestacijom. Posebno se vidi uspjeh organizacije u proslavi dočeka dječje Nove godine i klasičnog dočeka kojeg smo imali. Ovo nam je druga godina da imamo ovakav tip organizacije s klizalištem, s tim da smo ga sada poboljšali s dodatnom površinom i odlukom da klizalište ide oko naše fontane na trgu. Vidimo da sugrađani to sve bolje prihvaćaju i da je sve veći interes za klizanje. Posebno je pohvalno što smo proveli školu klizanja koju je prošlo mnogo naših najmlađih sugrađana. Za iduću ćemo godinu nastojati da zimska čarolija u Kutini bude još bogatija sadržajem – rekao je gradonačelnik Zlatko Babić.

Grad Kutina Novi vlasnik Kutina za 14 milijuna kuna prodala odmaralište na Malom Lošinju Otvorenje poduzetničko inkubatora u Kutini poduzetnički inkubator U Kutini otvoren PUNK