Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Zagrebačka županija osigurala 620.000 kuna

Liječenje u Naftalanu za branitelje, vatrogasce i oboljele od psorijaze

Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Medicinska rehabilitacija trajat će, kažu u Županiji, 10 dana za 120 branitelja i udovica, 21 vatrogasca i 30 pacijenata oboljelih od psorijaze

Zagrebačka županija financirat će u 2022. godini s 620.000 kuna usluge bolničkog liječenja u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Naftalan hrvatskim braniteljima, udovicama smrtno stradalih hrvatskih branitelja, dobrovoljnim vatrogascima te stanovnicima s područja Zagrebačke županije oboljelim od psorijaze.

Medicinska rehabilitacija trajat će, kažu u Županiji, 10 dana za 120 branitelja i udovica, 21 vatrogasca i 30 pacijenata oboljelih od psorijaze.

Pravo na besplatno liječenje u sve tri kategorije mogu ostvariti osobe s prebivalištem na području Zagrebačke županije te  odgovarajućom medicinskom dokumentacijom (mišljenje i nalaz doktora specijalista o potrebi bolničkog liječenja), a o opravdanosti i terminima liječenja odlučit će liječničko Povjerenstvo SB-a Naftalan ovisno o težini oboljenja. Zahtjev za liječenje podnosi se SB-u Naftalan, a obrazac Zahtjeva s podacima o obveznoj dokumentaciji dostupan je na web-stranicama Zagrebačke županije.

Liječničko Povjerenstvo će, naglašavaju u Županiji, dati prednost osobama koje nisu do sada koristile  usluge liječenja u Naftalanu putem ovog programa Zagrebačke županije, a u svrhu što boljeg rasporeda i dodjele termina liječenja pozivaju se svi zainteresirani da svoje zahtjeve dostave do 1. lipnja.