Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Veliki jubilej pčelarske udruge

‘Lipa Slatina’ slavi 50. rođendan

Foto: Mihaela Feldi
Udruga Lipa Slatina osnovana je 28. veljače 1970. U svojim počecima brojila je 10 članova i 267 pčelinjih zajednica, a danas okuplja 100 članova s oko 4500 pčelinjih zajednica

Udruga pčelara Lipa Slatina ove godine slavi 50. rođendan pa je pred njima niz tribina, edukacija i sajmova kojima će obilježiti taj veliki jubilej. Čelnika udruge primio je nedavno gradonačelnik Denis Ostrošić, a sastao se tako s predsjednikom Darijem Kovačem, blagajnikom Ratkom Mirkajlovićem i članom Upravnog odbora Anđelkom Kokorićem.

Slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić posjetio Istanbul Razmjena iskustava – od njege u kući pa do razdvajanja otpada

Udruga Lipa Slatina osnovana je 28. veljače 1970. U svojim počecima brojila je 10 članova i 267 pčelinjih zajednica, a danas okuplja 100 članova s oko 4500 pčelinjih zajednica. Iako je prošla pčelarska sezona bila dosta loša zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta, predsjednik Dario Kovač ocijenio je 2019. godinu uspješnom, jer je udruga organizirala brojne aktivnosti u kojima je i sudjelovala.

Među njima je i slatinski Proljetni sajam. Planiraju u 2020. veći projekt vezan uz objavu proširenog izdanja knjige "O pčelarstvu na slatinskom području", u suradnji s autoricom prof. Dragicom Šuvak, odnosno promociju knjige i predavanja na spomenutu temu.