Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić posjetio Istanbul

Razmjena iskustava – od njege u kući pa do razdvajanja otpada

1/2
Foto: Mihaela Feldi
Denis Ostrošić je s još četiri hrvatska načelnika i gradonačelnika sudjelovao u manifestaciji "Najbolja praksa u lokalnoj samoupravi: Program razmjene iskustava Hrvatske i Turske"

Slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić posjetio je Istanbul, gdje je s još četiri hrvatska načelnika i gradonačelnika sudjelovao u manifestaciji "Najbolja praksa u lokalnoj samoupravi: Program razmjene iskustava Hrvatske i Turske".

Grad Slatina brine se o potrebama najranjivijih skupina društva Socijalno ugroženima pomoć za režije, besplatan topli obrok za đake, niže cijene dječjeg vrtića...

Organizator su tog događanja, od 2. do 8. veljače, bili Turska agencija za suradnju i koordinaciju – TIKA i Zajednica gradova i općina turskog svijeta – TDBB u Istanbulu. Do sada je u ovakvoj razmjeni sudjelovalo 47 zemalja, a ovo je prva delegacija iz naše zemlje u kojoj su bili predstavnici gradova Hrvatska Kostajnica i Slatina, općina Darda i Jasenice te voditelj Hrvatske zajednice općina.

Dobra suradnja

Slatina i TIKA nastavile su, tako, suradnju započetu prije dvije godine, u sklopu koje će u svibnju u Slatini ponovno biti organiziran Dan turske kulture i obuhvatit će niz izložbi, predavanja, prikazivanja filmova, kao i gastronomsku ponudu... TIKA, pak, planira zatvaranje financijske konstrukcije vezane za obećano financiranje dvaju projekata u Slatini u koje su uključeni Dječji vrtić Zeko i Zavičajni muzej Slatina.

Načelnici i gradonačelnici prvi su dan posjetili Općinu Zeytinburnu, gdje je prezentiran projekt "Nula otpada". Zaputili su se, potom, u terenski obilazak i posjetili Zajednicu gradova i općina turskog svijeta – TDBB te obišli Muzej Panorama i Kuće kulture turskog svijeta.

Potpisan ugovor o radovima na uređenju EPIcentra Sequoia Slatina U EPIcentru i hostel s 32 ležaja

Obišli su, idućih dana, i općine Bağcılar, Başakşehir, Beykoz, Sancaktepe, Üsküdar, Eyüpsultan i Beyoğlu.

Poslušali su predavanja kao što su Javno zdravstvo u lokalnoj upravi i pomoć osobama s invaliditetom te starijima, zatim Prikupljanje i razdvajanje smeća u općinama, Usluge socijalne općine, Usluge njege u kući, Postrojenje za prikupljanje i odvajanje, Tečajevi stručnog usavršavanja te Život bez prepreka, Beyoğlu bez prepreka.

Svečanost završetka programa i podjela certifikata bila je u petak u Općini Beyoğlu.

Slatinski Vretenci Ostvarili 1538 volonterskih sati

Upoznavanje Istanbula

Između brojnih destinacija među kojima je bio i obilazak Povijesnog poluotoka, posljednjeg dana u Turskoj, u subotu, sudionici su imali priliku i za upoznavanje Istanbula.