Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Potpisan ugovor o radovima na uređenju EPIcentra Sequoia Slatina

U EPIcentru i hostel s 32 ležaja

Foto: Mihaela Feldi
Odobrena EU sredstva za projektiranje, izgradnju, opremanje i promociju projekta veća su od 16 milijuna kuna

Potpisan je ugovor o javnoj nabavi radova na uređenju edukativno-posjetiteljsko-informativnog centra EPIcentar Sequoia Slatina, koji je jedan od najvećih i najznačajnijih projekata u gradu.

Obilježavanje 100 godina kinematografije u Slatini Učenici genijalci: klasičnu klupu pretvorili u pametnu za bežično punjenje mobitela, tableta...

Ugovor je vrijedan 17,897.859 kuna, a potpisali su ga nedavno u Gradskoj upravi gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić i direktor Domogradnje iz Virovitice Siniša Gregorić. Rok za završetak radova je 10 mjeseci od uvođenja u posao.

Gradonačelnik Ostrošić istaknuo je očekivane ciljeve ovoga projekta, a to je revitalizacijom zaštićene prirodne baštine – stabla sekvoje i parka smještenog u samom srcu Slatine, istočno od zgrade gradske uprave, povećati atraktivnost Slatine kroz očuvanje prirodne baštine i stvaranje preduvjeta za razvoj kontinentalnog turizma.

Kako bi se stvorili kapaciteti za što duže zadržavanje posjetitelja, u sklopu EPIcentra Sequoie uredit će se hostel kapaciteta 32 ležaja, konferencijski prostor i vidikovac sa stalnim izložbenim postavom, a održavat će se tamo i edukativne radionice.

Potpisan ugovor Gradnja mosta u Gornjem Miholjcu

Direktor Gregorić izrazio je zadovoljstvo što je tvrtka Domogradnja na javnoj nabavi dobila ovaj ugovor i istaknuo da raspolažu svim potrebnim tehničkim kapacitetima, stručnim i iskusnim ljudima te očekuje dobru suradnju i pravodobno dovršenje radova. Projekt EPIcentar Sequoia Slatina provodi se iz Operativnog programa "Konkurentnost i kohezija 2014. -2020." - Javni poziv "Promicanje održivog razvoja prirodne baštine", a odobrena EU sredstva za projektiranje, izgradnju, opremanje i promociju projekta iznose više od 16 milijuna 
kuna.