Izbornik
Naslovnica Županije Primorsko-goranska 42 pregleda
unaprjeđenje svih usluga

Lječilište Veli Lošinj dobiva novi medicinski trakt vrijedan 17 milijuna kuna

Veli Lošinj
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
Potpisani su Ugovori o javnoj nabavi usluge stručnog nadzora i radova na rekonstrukciji, dogradnji i nadogradnji medicinskog trakta Lječilišta Veli Lošinj

U Lječilištu Veli Lošinj, ugovore su potpisali ravnateljica Renata Žugić, predsjednik Uprave Radnik-a d.d. Križevci Mirko Habijanec i direktor Granda projekta d.o.o. Tomislav Andabaka. Izgradnja novog medicinskog trakta vrijedna je 17 milijuna kuna, a završetak nove zgrade predviđa se najkasnije za deset mjeseci.

Objekt Medicinski trakt nalazi se na rubnom području kompleksa Lječilišta Veli Lošinj. Sastoji se od prizemlja u kojem se nalaze ambulante, liječničke sobe, sanitarije i komunikacije. Zgrada je izgrađena 1984.g., netto površine 215,70 m². Po završetku radova, ukupna površina rekonstruiranog objekta Medicinski trakt s hidroterapijom bit će 1.763,18m². Novi objekt u potpunosti će biti prilagođen osobama s invaliditetom i europskim standardima uređenja medicinskih prostora.

Lječilište Veli Lošinj unaprijedit će svoje usluge u svim aspektima i snažnije se razvijati kao klimatsko lječilište s ciljem unaprjeđenja lječilišne djelatnosti i lječilišnog turizma te uspješnog poslovanja. Ustrojit će se medicinski centar u kojem će se pružati medicinske usluge uz korištenje prirodnih ljekovitih činitelja i postupaka fizikalne terapije s ciljem liječenja, očuvanja i unapređenja zdravlja te odmora, istaknuto je prilikom potpisivanja Ugovora.

Zamjenica župana Marina Medarić rekla je kako vjeruje da će obnovom Lječilišta Lošinjani i dalje razvijati destinaciju, zapošljavati nove ljude i tako omogućiti održivost same investicije, priopćili su iz Primorsko-goranske županije.