Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska 852 pregleda
NEZAOBILAZNA DESTINACIJA

Ljepota prirode i atraktivnih turistica na slapovima Krke

Nacionalni park Krka
1/13
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
I ovog ljeta brojni, kako domaći tako i strani gosti, posjećuju NP Krka u potrazi za prirodnim ljepotama, ali i osvježenjem od visokih temperatura

Za turiste koji tijekom godine, a pogotovo tijekom ljetne sezone dolaze u Hrvatsku jedna od nezaobilaznih destinacija koju posjećuju je svakako Nacionalni park Krka.

Iz NP Krka kažu da su Skradinski buk i Roški slap najposjećeniji dijelovi. Do oba slapa je lako doći, a privlačni su istinskim ljubiteljima prirode, onima koje zanimaju narodni običaji i svima koji žele uživati u ugostiteljskoj i kulturnoj ponudi.

Skradinski buk, najduži je slap na rijeci Krki, a tvore ga sedrene barijere, otoci i jezera. Može ga se razgledati tijekom cijele godine zahvaljujući mreži staza i mostova, koji omogućuju ugodnu i sigurnu šetnju. Na Skradinskom buku nalaze se obnovljeni mlinovi, valjavice i stupe, koje stoljećima koriste snagu vodenog toka.

Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Na lokalitet Skradinski buk može se doći kroz ulaz Lozovac, gdje je osigurano besplatno parkirno mjesto, a od travnja do listopada za individualne posjetitelje osiguran je i besplatan prijevoz autobusom od ulaza do slapa.

Drugi ulaz je u Skradinu, odakle se od travnja do studenoga posjetitelji do slapa prevoze brodovima u organizaciji NP 'Krka'. Od ulaza Lozovac do Skradinskog buka može se i pješačkom stazom dugom 875 m ili iz pravca Skradina, stazom dugom 4 km, koja je ujedno i biciklistička staza. Sa Skradinskog buka mogući su izleti brodom do otoka Visovca i Roškog slapa.