Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Nagrađeni volonteri

Ljudi koji pomažu invalidima da im život bude bolji i kvalitetniji

Uručenje volonterske nagrade
1/9
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Ovogodišnji dobitnici volonterske nagrade su Jelena Ivaniš, Davorin Matanović, Maja Mišić i Blitz bend. Poslodavac godine za osobe s invaliditetom je Centar za socijalnu skrb

Nije toliko važno što ste učinili u godini na izmaku, nego koliko ste puta pomogli onima kojima je pomoć bila potrebna. Istaknuto je to na svečanoj sjednici brodskog Povjerenstva za osobe s invaliditetom.

Naime, Grad Slavonski Brod nastavio je jedinstvenu višegodišnju praksu da u povodu Međunarodnog dana osoba s invaliditetom nagradi najbolje volontere i poslodavce osoba s invaliditetom. Riječ je o ljudima koji pomažu drugima da se osjećaju sigurnije, bolje i manje napušteni.

puno zabavnih sadržaja Slavonski Brod vas poziva na svečani početak Adventa i Božićne bajke

Ovogodišnji dobitnici volonterske nagrade su Jelena Ivaniš, Davorin Matanović, Maja Mišić i Blitz bend. Poslodavac godine za osobe s invaliditetom je Centar za socijalnu skrb, a kao primjer dobre prakse uključivanja volontera nagrađen je Volonterski klub "Plavi mrav" brodske Tehničke škole. Gradonačelnik Mirko Duspara istaknuo je da je njihov rad primjer kako se može doprinijeti da život naših sugrađana, bez obzira na stupanj i vrstu invalidnosti, bude što kvalitetniji.

Stigmatizirani Od psihičkih poremećaja boluje čak četvrtina Hrvata, a ovi su najčešći