Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Bolji od vojničkog!

Lovci iz Gorice skuhali najukusniji grah u kazanu

Održan 2. grah festival
1/8
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Ocjenjivački sud nije imao nimalo lak zadatak odabrati najbolje, jer riječ je o varivu koje je najukusnije upravo onda kada se pravi u velikim količinama

Iako je siječanj u Slavoniji uglavnom rezerviran za švarglijade i kulenijade, Novom se Gradiškom ovog vikenda širio opojni miris graha s kobasicom, slaninom i lukom.

Uređenje nove šetnice uz Savu Projekt od 10 milijuna kuna Brođani će do ljeta imati novu šetnicu uz Savu

U povodu obilježavanja 26. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske održan je drugo natjecanje u kuhanju graha "Grah fest" na kojemu svoje kulinarske vještine demonstriralo 37 ekipa iz cijele Hrvatske. Ocjenjivački sud nije imao nimalo lak zadatak odabrati najbolje, jer riječ je o varivu koje je najukusnije upravo onda kada se pravi u velikim količinama.

Parnjača Ćiro Obnova parnog vlaka Legendarnom 'Ćiri' iz 1952. i zaštićenom dobru vratili stari sjaj

Na kraju su prva tri mjesta pripala ekipama Lovačke udruge Podložje Gorice, čiji su se članovi pokazali najuspješnijim u kuhanju graha u kazanu, baš onako kako treba, s puno malih tajni velikih majstora kuhinje. Bio je, kažu, bolji od vojničkog! Drugo mjesto osvojio je Grad Nova Gradiška, treće Slavonski lađari iz Rugvice, a za iskazano kuharsko umijeće svi su nagrađeni – kotlovima! U ukusnom specijalitetu besplatno su uživali svi posjetitelji.

Zgrada kajak-kanu centra u Slavonskom Brodu Projekt od 9,6 mil. kuna Zgrada kajak-kanu centra uskoro pod krovom