Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Izabrane najljepše fotografije “Photo Zagreb County"

Lucija Kirschenheuter i Natalia Kuljovski pobjednice natječaja

Foto: Zagrebačka županija
Nagrađene fotografije koristit će se za promotivne materijale Turističke zajednice Zagrebačke županije

Lucija Kirschenheuter i Natalia Kuljovski pobjednice su fotografskog natječaja “Photo Zagreb County”. Ovaj je natječaj za izbor 
najljepših fotografija županije organizirala Turistička zajednica Zagrebačke županije. Nagrade je autoricama uručila direktorica TZ-a Zagrebačke županije Ivana Alilović, a uz poklon-bonove Designer Outleta Croatia, pobjednice su na dar dobile i statue akademskog kipara Mate Turića iz Vrbovca, poznatog i pod umjetničkim imenom Mata CROata.

– Foto natječaj daje perspektivu turistički atraktivnih lokacija Zagrebačke županije iz oka posjetitelja, što držimo vrlo važnim. Zanimljivo je vidjeti fotografije i osjetiti emociju koju prenose posjetitelji – rekla je direktorica Alilović dodavši da će  nagrađene fotografije turistička zajednica koristiti za promotivne materijale.

Natječaj je bio otvoren od 15. ožujka do 4. svibnja, a svoje fotografije krajolika i motiva Zagrebačke županije mogli su slati profesionalci i amateri. Najuspješnije fotografije birane su u dvije kategorije – prema glasovima na društvenim mrežama te prema izboru stručnog povjerenstva.

Prema glasovima na društvenim mrežama prvo je mjesto pripalo Luciji Kirschenheuter, Nikolina Kuzmić je bila druga, a Ivan Brajković treći. Stručno povjerenstvo najboljom je proglasilo Nataliju Kuljovski, Frane Medić je u njihovu izboru bio drugi, a Ivan Kovačić treći.