Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Na sastanku Hrvatske zajednice županija razgovaralo se o međužupanijskoj suradnji

Mala i srednja gospodarstva temelj su oporavka hrvatskog sela

Foto: BPŽ
– Novih 3,8 milijardi eura su poluga razvoja produktivnije, konkurentnije i otpornije poljoprivredne proizvodnje, ali i unapređenja kvalitete života na ruralnim područjima – kaže ministrica poljoprivrede Marija Vučković

Tema sastanka Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija u Križevcima bila je Mladi čovjek u hrvatskom ruralnom prostoru. 
Župan Koprivničko-križevačke županije i potpredsjednik Hrvatske zajednice županija Darko Koren tom je prilikom istaknuo 
važnost međužupanijske suradnje, posebice u rješavanju izazova na terenu s kojima se županije suočavaju.

Predsjednik Hrvatske zajednice županija, brodsko-posavski župan Danijel Marušić, prezentirao je planove Zajednice za 2023. 
godinu, među kojima je nastavak rada na promicanju interesa lokalne i regionalne samouprave na nacionalnoj i europskoj razini.

– Na pozitivne promjene u lokalnoj i regionalnoj samoupravi, a slijedom toga i na nacionalnoj razini, utjecat ćemo zajedničkim doprinosom s partnerskim institucijama, projektima i inicijativama, od onih koji su već u provedbi do onih koje planiramo započeti sljedeće godine – rekao je Marušić.

Europska komisija nedavno je odobrila hrvatski Strateški plan Zajedničke poljoprivredne politike za razdoblje 2023. – 2027., ključan za raspolaganje sredstvima iz europskih fondova.

– Novih 3,8 milijardi eura u okviru Strateškog plana poluga su razvoja produktivnije, konkurentnije i otpornije poljoprivredne proizvodnje, ali i unapređenja kvalitete života na ruralnim područjima – rekla je ministrica poljoprivrede Marija Vučković. 

Ona je istaknula potrebu ulaganja u mlade ljude u ruralnim sredinama te u stočarstvo kao posebno osjetljiv sektor. Mala i srednja gospodarstva temelj su oporavka hrvatskog ruralnog prostora.