Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Završen projekt vrijedan 600.000 kuna

Mališani iz Josipova prvi put u obnovljenoj školi

Foto: Kristijan Toplak
Dvanaestero učenika iz Područne škole u Josipovu nije krilo veselje

Za 12 djece iz Područne škole u Josipovu bio je to najsretniji dan u školskoj godini. Naime, oni ove školske godine još nisu bili u svojoj školi. Kako je energetska obnova počela u rujnu, a potom se pojavio koronavirus, u utorak je njih 12, od prvog do četvrtog razreda, prvi put ušlo u obnovljenu školu i novu učionicu.

iz fondova eu Završena energetska obnova OŠ Ivana Gundulića

Ovo je 35. škola koja je sagrađena ili obnovljena u zadnjih desetak godina, a druga od prošlogodišnjeg rujna, kada je susjedno naselje Bakić dobilo novu zgradu. Projekt je to Virovitičko-podravske županije, napisan u suradnji s VIDRA-om, a za što su sami stanovnici ovog naselja u Općini Sopje od oko 100 domaćinstava iskazali želju. Vrijedan je oko 600.000 kuna, a novac su izdvojili Županija, Ministarstvo zaštite okoliša i energetike te Općina Sopje.

Sve je spremno za otvorenje Centra za posjetitelje - Dvorac Janković Suhopolje Spoj tradicije i suvremenosti: 15 soba s četiri zvjezdice i moderno 5D kino

– Trenutačno u županiji provodimo energetske obnove OŠ Suhopolja, OŠ Ivana Gorana Kovačića Gornje Bazje, OŠ Petra Preradovića iz Pitomače, kao i energetsku obnovu sportske dvorane Tehničke škole u Virovitici. U planu su nove energetske obnove, jer očekujemo novi raspis natječaja. Tu su i novi vrtići, njih 11 u županiji. Sagradili smo i novu školu u Bakiću, a uskoro počinje i obnova i adaptacija područne škole u Vukosavljevici i gradnja nove škola u Kladarama. Bazirali smo se stvaranju boljih uvjeta u manjim područnim školama jer sva djeca trebaju imati iste uvjete za obrazovanje – poručio je župan Igor Andrović.