Izbornik
Naslovnica Županije Primorsko-goranska
Ulaganje u KBC Rijeka

Mališani na Odjelu hematologije i onkologije dobili nove prostore za igru

KBC Rijeka
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL/Ilustracija
Pročelnica Odjela hematologije i onkologije prof. dr. sc. Jelena Roganović rekla je da je novi prostor donio neusporedivo bolju kvalitetu boravka djece

Župan Zlatko Komadina obišao je novouređene prostorije Odjela za hematologiju i onkologiju Dječje bolnice Kantrida. Primorsko-goranska županija izdvojila je sredstva za opremanje igraonice i čekaonice. Riječ je o igraonici Bambino, stolu za igru, flexi ormaru i polici, dvosjedu, podlozi za igranje kao i igri sortiranja Farma. Sredstvima Županije nabavit će se i TV prijemnik sa stalkom i didaktički centar koraljni greben.

Foto: Primorsko-goranska županija

Pročelnica Odjela hematologije i onkologije prof. dr. sc. Jelena Roganović rekla je da je novi prostor donio neusporedivo bolju kvalitetu boravka djece. "Djeca žele ovdje boraviti, igrati se i družiti te su tužni ako ne mogu biti ovdje za vrijeme dok primaju kemoterapije", kazala je.

U sklopu odjela djeluju i vrtić i škola. Župan je rekao kako Županija kontinuirano ulaže u KBC Rijeka, te je i u proračunu za 2018. godinu osigurala sredstva u iznosu od 600.000 kuna, izvijestili su iz Županije.

Kolegij u Primorsko-goranskoj županiji sportska i rekreacijska infrastruktura Nastavlja se s ulaganjima u Delnice i Platak