Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Sisačko-moslavačka županija nastoji ravnomjerno razvijati sve svoje dijelove

Martinskoj Vesi nova školska kuhinja, a Lekeniku vatrogasno vozilo

1/2
Foto: SMŽ
Cisterna će služiti u poboljšanju zaštite od vatre jer može prevoziti 8,5 tisuća litara vode, ali i za prijevoz vode tamošnjim stanovnicima koji nemaju vodoopskrbnu mrežu ili kojima su od potresa stradali bunari

Sisačko-moslavačka županija nastoji ravnomjerno razvijati sve svoje dijelove pomažući u potrebama i urbanih i ruralnih dijelova 
županije. U Martinskoj Vesi Županija je nastavila s ulaganjima u podizanje standarda u školama u kojima je osnivač. 

Lekeniku nova autocisterna

Bolji uvjeti za boravak u školi osigurani su u Osnovnoj školi “Braća Radić”, u kojoj je obnovljena školska kuhinja i sanitarni čvor, a 342.282,68 kuna osigurala je Sisačko-moslavačka županija.

– Rekonstrukcija je obuhvaćala zamjenu svih instalacija i sanitarija te sanaciju podova i stropova. Nabavljena je nova peć sa svom pripadajućom opremom te nova kuhinjska napa. Tako smo omogućili pripremu kvalitetnih i raznovrsnih obroka, što je izuzetno važno za naše učenike – rekao je župan Ivan Celjak.

– Školska kuhinja nije se obnavljala 31 godinu, od kada je sagrađena škola, i zahvaljujem županu i Sisačko-moslavačkoj županiji koja je prepoznala potrebu za obnovom nove kuhinje, čime su stvoreni puno bolji uvjeti nego što su bili do sada. Dnevno ćemo pripremati 105 obroka, a u školskoj kuhinji hrani se 98 od ukupno 102 učenika – naglasila je ravnateljica škole Verica Pleša.

Župan Ivan Celjak se nakon Martinske Vesi uputio u Lekenik, gdje je tamošnje Dobrovoljno vatrogasno društvo Lekenik dobilo novo vatrogasno vozilo – autocisternu ukupne vrijednosti oko 700.000 kuna. Predsjedniku DVD-a Lekenik Ivanu Jančetiću ključeve novog vozila uručili su župan i načelnik Općine Lekenik Ivica Perović.

Župan Celjak istaknuo je da će novo vatrogasno vozilo imati veliku važnost za stanovnike Lekenika.

– Svjesni smo važnosti rada naših vatrogasaca, ne samo u zaštiti života i imovine uslijed požara nego i kod prometnih i  drugih nesreća. Dobrovoljna vatrogasna društva vrlo su često središta društvenog života u našim ruralnim područjima gdje se okupljaju djeca i mladi – rekao je župan Celjak, podsjetivši na to da je Sisačko-moslavačka županija, u suradnji s Vladom RH, osigurala 40 milijuna kuna za sanaciju objekata koje koriste vatrogasci na područjima pogođenim potresom.

Voda i za stanovnike

Načelnik Općine Lekenik Ivica Perović zahvalio je Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici, Sisačko-moslavačkoj županiji i donatorima koji su, uz Općinu Lekenik, sufinancirali kupnju novog vatrogasnog vozila.

– Cisterna će služiti ponajprije u poboljšanju vatrozaštite na području općine, jer može prevoziti 8,5 tisuća litara vode, a služit će i 
za prijevoz vode našim stanovnicima koji nemaju vodoopskrbnu mrežu ili kojima su stradali bunari nakon potresa – istaknuo je 
Perović.