Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
STARO PETROVO SELO

Marušić obišao dograđeni i obnovljeni dječji vrtić

Foto: bpz.hr
Projekt uređenja vrtića obuhvatio je skupne sobe, trijem, spremište, garderobe

Župan Danijel Marušić u pratnji općinskog načelnika Nikole Denisa i zamjenika načelnika Josipa Kolodzieja obišao je dječji vrtić “Vjeverica” u Starom Petrovu Selu. Radi se o područnom odjelu dječjeg vrtića Nova Gradiška, u kojem je dograđena i rekonstruirana postojeća zgrada.

Novi edukativni, turistički i kulturni objekti na tri lokacije Zaštićena i ekološki očuvana područja uz rijeku Savu uskoro u funkciji turizma

Vrtić trenutačno pohađa 32 djece u dvije mješovite skupine po 16 djece u desetosatnom programu. Dograđeni dio vrtića omogućava boravak još jedne skupine od 11 djece u kraćem programu. Glavni cilj projekta bio je povećanje standarda dječjeg vrtića na ruralnom području, dok je specifični cilj bio povećanje broja upisane djece u redoviti program predškolskog odgoja, povećanje broja integrirane djece s teškoćama u razvoju u redoviti program, formiranje programa sportske igraonice i igraonice na engleskom jeziku izvan redovitog programa te usklađivanje djelatnosti ustanove s odredbama državnog pedagoškog standarda.

U sklopu projekta rekonstrukcije vrtića sagrađeni su, opremljeni i stavljeni u funkciju ulazni trijem i vjetrobran hodnika iz kojeg se pristupa toaletu za invalide, spremište te garderoba, kupaonica i nove skupne sobe.

Projekt uređenja dječjeg vrtića “Vjeverica” u naselju Staro Petrovo Selo, vrijedan ukupno 406.097,50 kuna, realiziran je uz pomoć Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, koje ga je sufinanciralo s 237.567 kuna.