Izbornik
Naslovnica Županije Dubrovačko-neretvanska
Jednoglasno izabrani ovogodišnji laureati

Meri Cetinić dobitnica nagrade za životno djelo

Foto: Davorin Višnjić/PIXSELL
Priznanje Meri Cetinić i ostalim laureatima bit će dodijeljeno 12. svibnja u povodu Dana županije i blagdana sv. Leopolda Bogdana Mandića

Meri Cetinić, naša proslavljena umjetnica i kantautorica dobitnica je nagrade za životno djelo Dubrovačko-neretvanske županije.

Naime, temeljem Statuta Dubrovačko-neretvanske županije Skupština Dubrovačko-neretvanske županije na svojoj 10. sjednici održanoj 29. travnja 2019. donijela je odluke o dodjeli Nagrade za životno djelo, dodjeli Priznanja u obliku diplome za iznimna dostignuća značajna za Dubrovačko-neretvansku županiju, dodjeli Nagrada za doprinos ugledu i promociji Dubrovačko-neretvanske županije u zemlji i svijetu u proteklom jednogodišnjem razdoblju te o dodjeli Nagrada za iznimna postignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju.

U tri osnovne škole Županija sufinancira prehranu za 322 učenika

Priznanje u obliku diplome za iznimna dostignuća značajna za Dubrovačko-neretvansku županiju dodijelit će se posthumno fra Bernardinu Sokolu, a Nagrada za iznimna postignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju ide prof. Đivi Kušelj te Nogometnom klubu ”GOŠK-Dubrovnik 1919”. Nagradu za doprinos ugledu i promociji Dubrovačko-neretvanske županije u zemlji i svijetu u proteklom jednogodišnjem razdoblju dobit će Umjetnička škola Luke Sorkočevića, Glazba Ston, Kulturna udruga ”Ivo Lozica”, Narodna glazba Blato te Ratko Krstičević. Županijski su vijećnici odluke o dodjeli priznanja donijeli jednoglasno.

Meri Cetinić, skladateljica i jedna od najpopularnijih hrvatskih glazbenih diva, kao i predstavnici ostalih dobitnika nagrada, svoja će priznanja primiti 12. svibnja u povodu Dana županije i blagdana sv. Leopolda Bogdana Mandića.

Župan obišao radove na poduzetničkom inkubatoru u Pločama i projektu GLOG u Opuzenu Radno u dolini Neretve, do srpnja gotov inkubator, a kreće i projekt navodnjavanja