Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
POMOĆ RURALNIM VRTIĆIMA

Milijun kuna za predškolsko obrazovanje u Zagrebačkoj županiji

Foto: Zagrebačka županija
Javni natječaj za dodjelu sredstava otvoren je do 1. ožujka

S ciljem podizanja kvalitete predškolskog odgoja i naobrazbe, Zagrebačka županija osigurala je milijun kuna najslabije razvijenim općinama sa svog područja. Javni natječaj za dodjelu sredstava otvoren je do 1. ožujka, a prijaviti se mogu jedinice lokalne samouprave s područja Zagrebačke županije svrstane od I. do IV. skupine razvijenosti. Kriteriji po kojima će se dodjeljivati sredstva su indeks razvijenosti općine te broj polaznika programa predškolskog odgoja i naobrazbe. Maksimalan iznos potpore po polazniku je 4000 kuna.

PROMOCIJA VRHUNSKIH PROIZVODA Županija brendira gourmet turizam

– Iako predškolsko obrazovanje nije u nadležnosti županije, već gradova i općina, ovo je jedna u nizu mjera s kojima želimo pomoći našim manje razvijenim jedinicama lokalne samouprave da zadrže stanovništvo na ruralnom području – rekao je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić dodajući da će Županija ove godine svojim gradovima i općinama bespovratno dodijeliti 27 milijuna kuna.

Potpora po polazniku programa predškolskog odgoja i naobrazbe bit će stopostotna za one na području jedinica lokalne samouprave I. i II. skupine razvijenosti, do 80 posto koji bilježe III. skupinu, a do 60 posto za one na području IV. skupine razvijenosti, javljaju u Zagrebačkoj županiji. Prijava na natječaj obavlja se elektronički, putem sustava ePrijave na način da se ispuni odgovarajući obrazac i učita propisana dokumentacija u sustav za prijavu projekata. Ispisani prijavni obrazac potrebno je potpisati i ovjeriti te poslati u roku od 7 dana od dana ePrijave na adresu Županije.