Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
DOBRA VIJEST ZA TISUĆE GRAĐANA

Milijun kuna za uskrsnice umirovljenicima

Foto: Međimurska županija
Udruge umirovljenika zadovoljne su suradnjom sa Županijom

U povodu uskrsnih blagdana međimurski umirovljenici dobit će uskrsnice ukupne vrijednosti više od milijun kuna. Nastavak je to dobre prakse koja je započeta 2018. godine na inicijativu umirovljeničkih udruga i vijećnice Županijske skupštine Nade Lovrec. Podaci o visini mirovina dobiveni su od HZMO-a, a poklon bonovi podijeljeni su u tri kategorije, i kreću se od 150 do 250 kuna, ovisno o visini mirovine.

NAKON OTVORENJA EDUKACIJSKO-ISTRAŽIVAČKOG CENTRA Književnici će po inspiraciju na Matulov grunt

Poklon bonovi poslani su svim umirovljenicima krajem prošlog tjedna. Podjelu su pohvalili predstavnici umirovljeničkih udruga Franjo Bašek, Nadica Lovrec, Ljudevit Boršćak i Nada Sabol.

– O međimurskim umirovljenicima posljednjih godina vodi se posebna briga, što kroz potpore umirovljeničkim udrugama i njihovim aktivnostima, što kroz razne projekte zahvaljujući kojima su ljudi starije životne dobi uključeni u aktivnosti u zajednici. Ovakvi, pa bili oni i mali znaci pažnje, imaju veliko značenje za nas – kazali su.

Međimurska županija prva je koja je podijelila uskrsnice potaknuvši, kažu, i ostale gradove i općine da se uključe. Ove su godine podijeljene ukupno 5824 uskrsnice.