Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka 116 pregleda
Sisačko-moslavačka županija

Ministrica Dalić predstavila projekt za privlačenje investitora

Martina Dalić
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Sisačko-moslavačka županija ima najveću stopu nezasposlenosti i to se želi promijeniti, a za to su potrebne investicije, ulagači i kapital te poduzetnici spremni prihvatiti rizik, ali i investitori koji razumiju koji su to mogućnosti koje pojedine županije nude, rekla je ministrica Martina Dalić

Agencija za investicije i konkurentnost predstavila je u Poduzetničkom inkubatoru Pisak u Sisku pilot projekt "Unaprjeđenje investicijskih potencijala hrvatskih županija". Pilot projekt obuhvaća Sisačko-moslavačku županiju, a širit će se na ostale županije.

- Sisačko-moslavačka županija ima najveću stopu nezaposlenosti i to se želi promijeniti, a za to su potrebne investicije, ulagači i kapital te poduzetnici spremni prihvatiti rizik, ali i investitori koji razumiju koji su to mogućnosti koje pojedine županije nude. Želimo pojasniti onima koji su zainteresirani za investiranje koje su to specifične pogodnosti pojedinih županija – rekla je na predstavljanju Martina Dalić, potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta.  

U tome će Agencija za investicije i konkurentnost surađivati s razvojnim agencijama, općinama i gradovima te Županijom radi privlačenja investitora i kasnije aktivne podrške njima.

- Kroz niz aktivnosti Agencija će pružati podršku županiji, gradovima i općinama u identificiranju prednosti, lokacija i projekata za investiranje te privlačenju novih investicija, a sve to radit ćemo u suradnji s tijelima državne uprave i jedinicama lokalne i regionalne samouprave kao i regionalnom razvojnom agencijom. Već smo napravili određene pomake i izradili promotivnu brošuru te web stranicu pod nazivom Invest in Sisak-Moslavina County, a u pripremi je i izrada novog promotivnog video spota za potrebe predstavljanja investicijskog potencijala županije na stranim tržištima - rekao je Zdenko Lucić, ravnatelj Agencije za investicije i konkurentnost.

Glavni je cilj, istaknuto je, povećanje novih investicija u Sisačko-moslavačkoj županiji i to kroz jačanje imidža županije kao poželjne investicijske destinacije te povećanje interesa kvalificiranih investitora za ulaganjem u županiju. 

Agencija za investicije i konkurentnost, Sisačko-moslavačka županija i Regionalna razvojna agencija SIMORA su ovom prilikom potpisali i Sporazum kojim se određuje suradnja na projektu.